Sport

Andreja Dimitrijević iz Zaječara državni prvak u skijanju

foto: tvbest.rs
Fudbal, košarka ili rukomet su glavna sportska opredeljenja dečaka u nekim ranim godinama. Međutim, Andreja Dimitrijević iz Zaječara sebe je pronašao u sportu na snegu, u skijanju.  Okitio se brojnim medaljama, a sada na kraju sezone sebi je zadao cilj da naredne zime bude još uspešniji. Skijanje je za Andrejine roditelji jako skup sport, pa su morali svega da se odreknu da bi on uspeo, ali ipak im je pomogla i lokalna samouprava.

Ovaj desetogodišnjak već 4 godine skija i polako postaje pravi profesionalni sportista. On kaže da se mnogo trudio i zato se okitio zlatom, srebrom i bronzanim medaljama ali mu je najveći uspeh to što je postao državni prvak.

Ipak pored svakodnevnih treninga neophodno je da skijaš ima dobru opremu. Andreja se trudi da ne zapostavi školu bez obzira na to što mnogo vremena provodi trenirajući, a treninzi nisu ni malo laki za jednog desetogodišnjaka.

Njegov otac Ivica kaže da svu skupu opremu i putovanja uglavnom finansiraju sami ali da se ipak maksimalno trude jer se svakom novom medaljom oni ponose. Na kraju ove sezone kada sumiraju utiske oni su zadovoljni postignutim rezultatima ali se nada da će sledeća biti bar duplo uspešnija.

Izvor: zamedia.rs

Dodaj komentar