Društvo Servisne informacije

AMSS: Intenzivni pljuskovi otežavaju vožnju u pojedinim krajevima

stanje na putevima kiša
foto: pixabay.com

U pojedinim krajevima Srbije, danas će intenzivni pljuskovi praćeni jakim vetrom menjati uslove za vožnju, koji će povremeno prelaziti iz težih u opasnije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS napominje i da su letnje nepogode neretko praćene gradom, što u kratkom vremenu dodatno otežava upravljanje vozilom.

Vidljivost se u takvim uslovima smanjuje na svega par metara. Kolovoz često bude pokriven vodom ili ledom, zbog toga vozač lako gubi kontrolu vozila. Tada je značajno povećana opasnost od lančanih sudara i izletanja sa puta.

Takođe, na glavnim putnim pravcima zbog turističke sezone veći je broj vozila, što je još jedan razlog da vozači budu obazriviji, saopštio je AMSS.

Kamioni čekaju dva sata na izlazu prelaza Horgoš, a 60 minuta na prelazu Šid, takođe na izlazu iz Srbije.

Stanje na putevima

Na auto-putu E-75, petlja Subotica Sever – petlja Subotica Istok, smer ka Novom Sadu, u toku su radovi na presvlačenju kolovoza danas, od 8 do 17 č. Tokom izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka.

Na putu Tutin – Bregovi, na snazi je obustava saobraćaja zbog asfalterskih radova, danas od 7 do 16 č. Alternativni putni pravac je Tutin – Pazarište – Novi Pazar – Ribariće – Mehov Krš.

Na putu Bor – Vražogrnac, u toku su radovi na rehabilitaciji puta do 3o. juna, od 7 do 17 č, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na putu Zlatibor – Borova Glava, u toku su radovi u sklopu rehabilitacije puta do 30. juna, uz naizmenično propuštanje vozila.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar