Društvo Izdvajamo Srbija Timočka krajina

Ambasador Emanuele Žiofre, šef delegacije Evropske unije danas u poseti istočnoj Srbiji

Foto EU Srbija
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ambasador Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, posetiće istočnu Srbiju danas i sutra, 20. i 21. juna, radi obilaska niz projekata finansiranih iz pretpristupnih fondova Evropske unije, sa ciljem unapređenja turističke ponude ovog regiona, očuvanja kulturnog nasleđa i ekonomskog osnaženja pružalaca turističkih usluga suočenih sa posledicama pandemije COVID-19. 

Poseta ambasadora Žiofre  počinje u tvrđavi Golubački grad danas , 20. juna , zajedno sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i pomoćnicom ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Jelenom Milenković-Orlić sledi potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i sedam gradova i opština obuhvaćenih projektom „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“.

Memorandum o razumevanju obuhvata ulaganje bespovratnih sredstava iz fondova Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke u osam projekata usmerenih na razvoj i unapređenje turizma i očuvanje kulturnog nasleđa u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju, u vrednosti od 650.000 evra.

Gradovi i opštine koji su dobitnici sredstava su Golubac, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Smederevo, Veliko Gradište i Zaječar.

Medijima i gostima obratiće se:

  • Aleksander Bec, vođa projekta „EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam “
  • Nj. E. Emanuele Žiofre, ambasador i šef delegacije EU u Srbiji
  • Jelena Marinković-Orlić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija
  • Jadranka Joksimović, ministarka za Evropske integracije

Dodaj komentar