fbpx
Timočka krajina

U Knjaževcu održan drugi protest “1 od 5 miliona” (FOTO)

Na drugom protestu #1od5miliona u Knjaževcu građani su ponovo poslali poruku da ih nije strah da kažu šta misle i da se bore za svoja prava. Sa Trga oslobođenja okupljenima su se obratili glumac Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana, zaječarska glumica Selena Ristić Vitomirović i dr Tatjana Paunović, profesor Univerziteta u Nišu.

Građanska inicijativa ”Za Knjaževac bez straha” organizovala je drugu nedelju zaredom građanski protest ”1 od pet miliona”.

Knjaževčanima se najpre obratila zaječarska glumica Selena Ristić Vitomirović.

”Verovala sam 2000. da možemo početi da živimo normalno. I šta se desilo ? Ponovo isto. Zemlja u kojoj je ubijen premijer nikada više ne može da bude zemlja pristojnih, normalnih ljudi. To je zemlja kojom je tek tada zavladao kriminal”, istakla je selena.

Prof. Dr Tatjana Paunović je poručila da je Knjaževac, iako mali grad, jednako važan kao i svi gradovi.

“Nismo ni slabi, ni mali, ni nevažni. Sve više gradova pridružuje se borbi sa slobodu i demokratiju.

Ova vlast učinila je da se svaki grad u Srbiji – i Niš, Vranje, Kragujevac, Novi Sad i svi mi koji u njima živimo, osećamo slabi, mali i nevažni. Ali, to nije istina.

I to se najbolje vidi po tome što je 70 gradova već u borbi za slobodnu i demokratsku državu”, poručila je dr Tatjana Panunović.

Na improvizovanu binu popeo se, na kraju glumac Sergej Trifinović, predsednik Pokreta slobodnih građana. Svoje obraćanje započeo je pitanjem zašto je predsednik Srbije zaboravio da uputi saučešće porodici Stanike Gligorijević, a u toku obraćanja izneo je i pitanje o istinitosti tvrdnji da je predsednik Knjaževca uhapšen sa 140 grama kokaina.

”Mi smo ovde da napravimo sistem, da se poštuju institucije. U ovoj zemlji ništa ne funkcioniše. Jedan čovek, uzurpator funkcije predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je i babica, porađa decu, doktor privrede, doktor ekonomije, tužilac, sudija….

Znam kolika je vaša hraborst i samo vas molim za strpljenje. Oslobodila se ova zemlja i Turaka i Austrougara i Nemaca…Oslobodiće se i ovih janičara”, poručio je Trifunović.

On je uz mahanje metlom poručio građanima da nećemo moći ove da sklonimo preko noći ali da nema predaje i da je metla ta kojom ćemo da ih očistimo i da kada to budemo uradili, metlu će uramiti za uspomenu.

FOTO: poceloje.rs

Učesnici protesta, sa transparentima, srpskim zastavama i uz povike ”Izađite napolje”, prošetali su centralnim gradskim ulicama i najavili novo okupljanje za četvrtak, 28. februar.

Sergej Trifunović nakon protesta posetio je porodicu Stanike Gligorijević koja je izgubila u život u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi kod Doljevca.

FOTO: Glas Zaječara

Podsećamo da je u tom sudaru učestvovalo vozilo u kome se nalazio sada već bivši direktora Koridora Srbije, Zoran Babić.

Dodaj komentar