Društvo Timočka krajina

38. Božićni uspon na Rtanj

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
ilustracija/pixabay.com

U organizaciji Omladinsko planinarsko–smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara, ove godine biće odžan 38. Božićni uspon na Rtanj, ukoliko Vlada RS bude ublažila mere zaštite.

Akcija je zakazana za 9. januar, ali ukoliko na snazi do tog dana ostanu sadašnje mere zaštite, zbog loše epidemiološke situacije, i zabrana skupova i sportskih manifestacija, neće biti masovnog okupljnja planinara i zaljubljenika u sport, rekreaciju i prirodu, poručuju organizatori.

Kako kažu u OPSD „Dragan Radosavljević“, u tom slučaju, u subotu 9. januara nekolicina članova ovog društva preći će stazu i izaći na vrh Rtnja kako bi se održala tradicija uspona, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Ukoliko usled povoljnije epidemiološke slike, mere zaštite budu ublažene, tradicionalna akcija biće održana kao i ranijih godina, sa organizovanim prevozom iz Zaječara i brojnih drugih gradova u Srbiji. Štab akcije nalaziće se u naselju Rtanj u objektu “Radgost“, a uspon će biti organizovan, uobičajeno, severnom stranom, dugom 15 kilometara i južnom stranom, dugom 14,5 kilometara.

Izlazak na vrh Rtnja planiran je u terminu od 13 do 14 sati, a povratak u naselje između 15 i 17 sati.

Izvor: opsddraganradosavljevic.rs 

Dodaj komentar