Društvo

ASFALTIRANA PRIJEDORSKA ULICA: Ničić najavio asfaltiranje u još nekoliko ulica u gradu!

radiomagnum.rs

Jučerašnjim asfaltiranjem Prijedorske ulice završen je program asfaltiranja ulica planiran za 2012. godinu u Zaječaru, preneo je radio “Magnum”.

„Ugovori su sklopljeni još tada sa sada ugašenom Direkcijom za izgradnju“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obilazeći završne radove u ovoj ulici.

„Meni je drago, bez obzira ko je bio na vlasti, da ljudi nisu prevareni i da je konačno posle 5 godina, grad preuzeo obavezu JP “Direkcija za izgradnju” i da je Prijedorska ulica kao poslednja iz tog programa sređena.

Prema Ničićevim rečima do sada je urađeno  oko 1.600 metara kvadratnih asfalta i utrošeno oko 300 tone asfaltne mase.

„Otvarmo prostor da, završetkom  tog dela infrastrukturnih radova i formiranjem novog javnog preduzeća, koje će na tržišnim osnovama preuzeti ono što je nekada radila Direkcija, sa građanima u naredna dva, tri meseca počnemo ponovo da sklapamo ugovore, čim se otvori to novo preduzeće”, istakao je Ničić.

radiomagnum.rs

Infrastrukturni radovi u Prijedorskoj ulici finansiraju se iz budžeta grada Zaječara, a Ničić najavljuje i asfaltiranje nekoliko velikih ulica u naselju Podliv, u Kotlujevcu, na Belom bregu, Višnjaru, u narednih nekoliko godina.

„Na žalost veliki finansijski repovi koji su ostali iza Direkcije, takođe će pasti na teret grada i mnoge od tih obaveza nisu morali da dođu do ove cifre od preko 300 miliona dinara.

Nadam se da ćemo uz pomoć Republike uspeti to da izmirimo i onda normalno da krenemo da sređujemo infrastrukturu.

Sređivanje, pored onih ulica koje nikada nisu asfaltirane i za koje sklapamo ugovore sa građanima, podrazumeva i presvalačenje nekih ulica koje nisu više u stanju da se krpe, već se moraju kompletno presvući. Jedna od njih je i glavna ulica u Podlivu, Vojnička. U planu je da pronađemo sredstva da konačno i deo Vojničke ulice, koji nikada nije urađen jer nema dovoljno stanara u tom delu da bi zajedno mogli da učestvujemo, konačno uradimo iduće godine i asfaltiramo do kraja.

 

Kada će biti probijanje te ulice i spajanje sa putem Beograd-Zaječar gradonačelnik nije mogao da precizira, ali je zato dodao da će uskoro biti rešena brojna sporna pitanja oko nekih ulica u gradu na Timoku.

„Bitno je i da sa Železnicom, posle 7-8 godina, postignemo taj famozni sporazum oko imovinskih odnosa i da uspemo bar do 2021. godine da probijemo i završimo Bulevar dr Zorana Đinđića, tj. da spojimo ulicu od Elektrodistribucije do rampe kod silosa.

Mi moramo i ulicu Nikole Pašića da vratimo u normalnu širinu, to iziskuje određena sredstva. Jedino dobro u toj nesreći je da ćemo u tom delu grada moći da rešimo atmosfesku kanalizaciju, koja predstavlja veliki problem kada padnu kiše i pretvara se centar grada u bazen.

Skidanjem biciklističke staze, rešiće se problem atmosferskih voda“, zaključio je Ničić.

preuzeto: radiomagnum.rs

Dodaj komentar