Društvo Izdvajamo

170 paketića za decu korisnika Narodne kuhinje

U okviru akcije „Jedan paketić puno ljubavi“ Crveni krst Zaječar podelio je novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje u gradu i u selima. Za ovu Novu godinu, uz pomoć donatora, kupljeno je 170 paketića.

Irena Mladenović iz Crvenog krsta istakla je da je u sklopu akcije sproven niz aktivnosti i prikupljen dovoljan broj slatkiša za formiranje paketića.

„Posebnu zahvalnost dugujemo našim donatorima, jer bez njih ne bi smo kupili toliki broj paketića, a to su: NS Pro GROUP iz Zaječara, Eparhija timočka, Milenijum, Tis-Mitrović i Mreža mladih lidera. Hvala vam, jer smo uspeli da deci ulepšamo praznike“, rekla je Mladenović.

Na kraju godine predstavnici zaječarskog Crvenog krsta sumirali su rezultate. Prema rečima sekretara Vladana Markovića uspešno su realizovane sve aktivnosti i tokom 2019. godine zahvaljujući radu i angažovanju saradnika i volontera.

„Ovu godinu su obeležile akcije davanja krvi. Novi zakon je uveo značajne promene u toj oblasti, ali sa zadovoljstvom mogu da kažem da je godina bila i više nego uspešna, a davaoci izuzetno aktivni. Tako smo na 97 % od onoga što smo planirali, sakupili smo 1.860 jedinica krvi“, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima izuzetno je važno bilo i funkcionisanje Narodne kuhinje. U proseku je mesečno, kako je istakao deljeno od 750 do 780 obroka. Obroci su podeljeni i u 34 sela, gde su uglavnom starija i ugrožena lica.

„Imamo oko 200 deteta do 18 godina koja su korisnici Narodne kuhinje. Broj korisnika je ostao na istom nivou ako se gleda ukupan broj korinsika, ali kada govorimo o selima, tamo je povećan broj za 5 odsto, to je tendencija koja je bila i prethodne godine“, dodao je Marković.

Iz Crvenog krsta Zaječar za ponedeljak, 29. decembar najavili su svečanost u zaječarskom pozorištu, kada će biti uručeno 60 paketića deci sa L-down sindromom i oboleloj od cerebralne i dečije paralize.

U 2020. godini u planu je realizacija još jednog programa u saradnji sa Gradskom upravom koji će biti usmeren na brigu o starima.

Dodaj komentar