fbpx

17. juna počinje završni ispit za osmake: Evo i kako se vrši bodovanje…

Preporuka:

Još 7 osoba preminulo od korona virusa u Srbiji: Broj zaraženih 900

Još sedam ljudi preminulo je od posledica korona virusa, čime je broj smrtnih ishjoda od ove pošasti povećan na...

JKP „Higijena“ Zaječar: Uputstvo za plaćanje reprograma tokom vanrednog stanja

JKP "Higijena" Zaječar je na svom sajtu postavila uputstvo korisnicima koji su potpisali reprogram za dugovanja iz prethodnog perioda...

CINS: Smanjuju se plate zdravstvenim radnicima u samoizolaciji

Zaposlenima u Kliničkom centru Niš koji su završili u samoizolaciji boreći se protiv korone država će smanjiti platu za...
- Reklama -

Učenike završnih razreda osnovnih škola u ponedeljak, 17. juna očekuje završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika koji će polagati od 9 do 11 sati. U utorak, 18. juna u isto vreme od 9 do 11 sati zakazan je test iz matematike, dok će kombinovani test iz biologije, hemije, fizike, istorije i geografije učenici polagati u sredu,19. juna.

Svi učenici moraju polagati malu maturu koja predstavlja zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja.

Na svakom od tri testa učenici maksimalno mogu osvojiti po 10 poena. Bodovi sa testa sabiraju se sa bodovima osvojenim na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda i čine osnov za rangiranje učenika.

Na osnovu opšteg uspeha u osnovnoj školi učenici mogu imati maksimalno 70 bodova, a bodovanje se obavlja tako što se uspeh na kraju šestog razreda, zaokružen na dve decimale, pomnozi sa četiri, a opsti uspeh na kraju sedmog i osmog razreda pomnoži sa pet.

Preliminarne rezultate završnog ispita škole će objaviti do 21.juna u 8 sati, nakon toga sledi period za žalbe učenika ( u subotu,22.6. i ponedeljak,24.6. od 8 do 16 sati).

Konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 27. juna do 8 ujutru.

Po objavljivanju konačnih rezultata sledi predaja liste želja, a raspored učenika po školama biće objavljen 7. jula, dok je 8. i 9. jula predviđeno da se obavi upis učenika u srednje škole.

Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 11. jula kada se predaje lista želja.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: