Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu u okviru projekta „Ljudska prava izvan poglavlja“, organizuje u ponedeljak, 10. decembra sastanak sa predstavnicima medija, novinarima i organizacijama civilnog društva u Zaječaru.

Cilj sastanka je stvaranje šire slike o izazovima sa kojima se suočava Republika Srbija u procesu evropskih integracija.

Cilj samog projekta je da se obezbedi zaštita ljudskih prava pružanjem besplatne pravne pomoći građanima, uz akcenat na posebno ranjive grupe: nacionalne manjine, osobe sa invaliditetom, LGBT populaciju i druge ranjive grupe u pograničnim područjima zaštitom njihovih ljudskih prava.

“ YUCOM prepoznaje značaj saradnje sa medijima, koji imaju važnu ulogu u edukaciji građana i odgovornom izveštavanju, stoga i organizuje obuku lokalnih novinara o diskriminaciji, govoru mržnje i zločinima iz mržnje, uz poseban fokus na manjine, sa ciljem da se predstavnici medija dodatno senzibilišu za izveštavanje o ovim osetljivim pitanjima.

Objavljivanje informacija o stanju ljudskih prava i diskriminaciji dovodi do jačanja demokratije, kroz kontinuiranu medijsku kampanju koje se bavi ovim važnim temama“, ističu organizatori.

Sastanak će biti održan u sali u sali Prostora za pomak u Zaječaru sa početkom u 13h, a prijavljivanje učesnika moguće je do ponedeljka, 10. decembra do 10 časova na office@yucom.org.rs ili na telefone: 011/33-44-235 i 011/33-44-425.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here