fbpx

10.decembra u Zaječaru sastanak sa predstavnicima medija i OCD na temu „Ljudska prava iznad poglavlja“

Preporuka:

Za koga se sređuju prostorije u Dositejevoj ulici?

Već nekoliko meseci prostorije nekadašnje Direkcije za izgradnju grada na 6. i 7. spratu u Dositejevoj ulici broj 1...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 13. januar 2020. godine

Današnji dan iskoristite za predah od prethodnog perioda, pritajite se i odradite obaveze, a potom se posvetite sebi. Odlučite...

Poskupeli dizel i gas

Cena dizela je povećana za oko jedan dinar po litru, gasa za oko tri dinara, a generalni sekretar Udruženja...
- Reklama -

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu u okviru projekta „Ljudska prava izvan poglavlja“, organizuje u ponedeljak, 10. decembra sastanak sa predstavnicima medija, novinarima i organizacijama civilnog društva u Zaječaru.

Cilj sastanka je stvaranje šire slike o izazovima sa kojima se suočava Republika Srbija u procesu evropskih integracija.

Cilj samog projekta je da se obezbedi zaštita ljudskih prava pružanjem besplatne pravne pomoći građanima, uz akcenat na posebno ranjive grupe: nacionalne manjine, osobe sa invaliditetom, LGBT populaciju i druge ranjive grupe u pograničnim područjima zaštitom njihovih ljudskih prava.

“ YUCOM prepoznaje značaj saradnje sa medijima, koji imaju važnu ulogu u edukaciji građana i odgovornom izveštavanju, stoga i organizuje obuku lokalnih novinara o diskriminaciji, govoru mržnje i zločinima iz mržnje, uz poseban fokus na manjine, sa ciljem da se predstavnici medija dodatno senzibilišu za izveštavanje o ovim osetljivim pitanjima.

Objavljivanje informacija o stanju ljudskih prava i diskriminaciji dovodi do jačanja demokratije, kroz kontinuiranu medijsku kampanju koje se bavi ovim važnim temama“, ističu organizatori.

Sastanak će biti održan u sali u sali Prostora za pomak u Zaječaru sa početkom u 13h, a prijavljivanje učesnika moguće je do ponedeljka, 10. decembra do 10 časova na office@yucom.org.rs ili na telefone: 011/33-44-235 i 011/33-44-425.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini magla...

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: