fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

“Zlatna jesen” i Centar za socijalni rad obeležili jubilej u Zaječaru (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Povodom obeležavanja jubileja Kluba “Zlatna jesen” i Centra za socijalni rad u Zaječaru, otvorena je izložba fotografija.

Povodom 35 godina postojanja Kluba za odrasla i starija lica “Zlatna jesen” i 60 godina rada Centra za socijalni rad u Zaječaru, u Radul begovom konaku otvorena je izložba fotografija.

FOTO: zajecaronline.com

Izložba fotografija svedoči o aktivnostima i druženju starih lica, kako u Klubu „Zlatna jesen“, tako i van njega. Fotografije su nastale tokom zajedničkih druženja.

FOTO: zajecaronline.com

Predsednica Kluba “Zlatna jesen” Danica Pavlović istakla je da Klub broji oko sto članova. Neki od članova učlanili su se zbog druženja, a neki zbog putovanja. Članarina je 30 dinara mesečno.

„Iz ovih fotografija može da se vidi koliko su članovi Kluba „Zlatna jesen“ aktivni. Idemo na putovanja, a i imamo druženja u samom klubu. Naši penzioneri dolaze i preko dana, jer klub radi svakog radnog dana. Sredom imamo druženje sa muzikom i posluženjem. Dolazi nam patronažna služba, svakog petka meri se pritisak, a svakog poslednjeg petka u mesecu meri se i nivo šećera u krvi. Tokom godine organizujemo najmanje tri putovanja, a nekada i više”, rekla je Pavlović.

FOTO: zajecaronline.com

Klub “Zlatna jesen” radi u okviru Centra za socijalni rad u Zaječaru, koji obeležava 60 godina rada.

“Ova socijalna usluga u zajednici namenjena je povećanju kvaliteta života naših starijih sugrađana. Mi već godinama u te svrhe koristimo stan u Topličinoj ulici, prostor koji nam je na korišćenje ustupio fond PIO. Prostor koji je možda skromno opremljen, ali je bogat uspomenama. Tamo postoje druženja, koja su satkana od toplih međuljudskih odnosa. Na icinijativu članova Kluba organizovan je ovaj skup, kako bi se osvrnuli na uspomene, gde su mnoge osobe ostavile svoj trag”, kaže Mirjana Radivojević, direktorka Centra za socijalni rad u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

Predsednica Danica Pavlović uručila je zahvalnice organizacijama i ustanovama sa kojima „Zlatna jesen“ sarađuje.

Kako je bilo na otvaranju izložbe fotografija, pogledajte u galeriji:

K.M.

Dodaj komentar