fbpx

ŽIVOT NA GRANICI-PRIČA O DVA ZAJEČARSKA DEDA MRAZA

Preporuka:

Provera stanja vodomera i korekcija zaduženja za meštane Velikog Izvora

Višegodišnja dugovanja pojedinih zaječarskih Mesnih zajednica za vodu premašila su milionske cifre. Zbog toga je meštanima Velikog Izvora, Vratarnice...

Predstava „Otac“ leskovačkog Narodnog pozorišta stiže u Zaječar

Adaptaciju dela "Otac" švedskog pisca Augusta Strindberga, u izvođenju trupe leskovačkog Narodnog pozorišta, publika u Zaječaru premijerno će moći...

Srbija danas slavi Sretenje i dva događaja koja su promenila tok naše istorije

Srbija danas i sutra obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo...
- Reklama -

Čeka nas 2017. godina te je to prava prilika da se podsetimo da smo od 2000-tih imali „sreću“ da nas spopadnu dva Deda mraza koji su nas tako zamrzli da je pitanje broj jedan hoćemo li se i kada odmrznuti. Traje to intenzivno od 2003. pa sve do 2015. godine.

Doduše, valja odmah primetiti da smo imali dva osobita Deda mraza. Radili su na sledećim principima-prvom- „dam malo a uzmem mnogo“ („dam vam pevaljke za doček nove godine a onda uzimam od vas 364 dana“) i drugom – spojenih slučajeva pljačke. Valjda se svi sećamo da je prvi Deda mraz dovukao u Zaječar(iz Bora su ih najurili bez pardona) drugog Deda mraza kao svog najbližeg saradnika u obezbeđivanju „pevaljki“ za više desetina nikom potrebnih koncerata kojim su „uveseljavali“ naivne a milionima punili svoje džepove.

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Drugi Deda mraz je bio veoma napredan, stalno je bubrio, rastao, te je brzo unapređen u zampredsednika „Živim za krajinu od vaših para“, kupio je RTV Zaječar da cementira vlast ovih veseljaka…… Malo li je? Tako je stvoren trust dva Deda mraza za očuvanje vlasti i opšte pljačke para iz gradske kase.

Naravno, pored njih ozbiljni pomagači u neviđenoj krađi naših para su i odbornici većine u lokalnom parlamentu“ koji su aminovali sve njihove odluke i davali Deda mrazovima legitimitet u pljački bez presedana u „novijoj istoriji Zaječara“. Pred prošle izbore su se „posvađali na krv i nož“ da opet malo bace prašinu u oči. Suština je u sledećem- Uvek mora da postoji vlast i opozicija. Tako je nastala podela u dva krila. To znači da je dobro podeliti uloge a ne da se neko treći pojavi u deljenju para iz gradske kase. Lukavo smišljeno, nema šta! Tako su oni postali „najomiljeniji neprijatelji“ .

Ako se pitate zašto se setih ovih Deda mrazova- odgovor je jednostavan. Naredne godine očekuju nas izbori. Prvi Deda mraz je krenuo u „ofanzivu“ za lokalne izbore uz pomoć društvenih mreža (o tome ćemo više u danima pred nama) dok je drugi Deda mraz postao „kandidat naroda“ za mesto Tome Nikolića na Andrićevom vencu. Mada, kad je reč o njemu, nemojte da nas iznenade preokreti i da se on pojavi na i na lokalnim izborima. Proletos se je, sećate se, kandidovao za mesto Premijera. Da mu poželimo da i na svim narednim izborima tako prođe.

Usladilo se ovim našim Deda mrazovima da nas „usrećuju“, pate kad nisu u „službi naroda“ te bi opet da se okače o našu grbaču. Ako vam je prijalo vi opet glasajte za njih.

I na kraju, kad saberemo šta su ova dva Deda mraza oduzela svima nama (kilometri ulica i lokalnih puteva, vodovoda i kanalizacije, čistog vazduha….) sklon sam da predložim da „gradski parlament“ donese odluku o ukidanju Deda mrazova. Neka oni usrećuju neke druge gradove i opštine, mi ćemo se nekako snaći. Bez „pevaljki“ i lopovluka.

I, neka neko ukloni onu lutku od Deda mraza koja dugo visi na balkonu kod kancelarije od gradonačelnika a ako se pitate zašto svi oni nisu iza rešetaka-pitajte gospodu iz pravosuđa.

U ovoj kulumni izneti su stavovi autora a ne redakcije!

V. Madžoski

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: