fbpx

ŽIVOT NA GRANICI – BOŠKO ČUDOTVORAC

Preporuka:

Danas je zimski Krstovdan

Srpska pravoslavna crkva 18. januara slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje...

Zagađenje pali alarme: Kakav vazduh udišu Zaječarci?

Vazduh u Beogradu, Pančevu, Nišu, Užicu, Valjevu i Zaječaru je veoma zagađen, pokazuju podaci Agencije za zaštitu životne sredine,...

Moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori održan i u Zaječaru (VIDEO)

U Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru večeras se na molebanu okupio veliki broj Zaječaraca koji su došli...
- Reklama -

Pažljiviji posmatrači političke scene Zaječara svakako su primetili da je Boško Ničić prvi krenuo u kampanju za lokalne izbore koji nas očekuju, negde, aprila 2017.godine. Kampanju je otpočeo preko društvenih mreža (ne košta gotovo ništa). Upućeni tvrde da je u kampanju krenuo skoro sam samcit-svi nekadašnji „sateliti“ su ga napustili. Da ne bude zabune, u ovoj kolumni pričaćemo  o svim onima koji se ponude da predvode liste na lokalnim izborima, ne samo o Bošku, on je samo prvi na spisku.

Šta reći na njegovo nudkanje da ponovo zasedne u glavnu fotelju grada Zaječara? Sa velikom setom Boško se seća svojih zlatnih godina negde od 2003 pa do 2013. godine kad je on žario i palio u Zaječaru.

Nakon pada sa vlasti nije uspeo da pronađe sebe u svojoj profesiji diplomiranog ekonomiste (a ova struka je tako potrebna našoj posrnuloj privredi), nije uspeo da se, ni kriv ni dužan, domogne poslaničkog mesta na prošlim parlamentarnim izborima, te mu je gradonačelničko mesto ostalo kao „uteha za starost“.

Svemu ovom valja dodati da je on na lokalnim izborima 2013-te izabran za odbornika skupštine grada ali da nikada nije aktivirao svoj mandat, nije hteo da položi zakletvu. Samo on zna zašto je pljunuo glasove svojih birača, te se nije  udostojio da bude „samo“ odbornik!!!

Verovatno da je sve ispod fotelje gradonačelnika premalo za njegove apetite ili nije želeo da dođe pod udar zakona da kao odbornik prijavi svu svoju imovinu, ponajpre keš u stranim bankama.

Nakon odlaska njegovog- prvo najbližeg saradnika a potom „protivnika“  Mirkovića iz Zaječara (trajnog-nada se on ali i svi mi) Boško je pomislio da njegovo vreme ponovo dolazi. Hoće li biti tako ne zavisi, razume se od mene, već od glasova zaječaraca. Moje je da kažem zašto takav „političar“ ne treba da ima ni funkciju šefa mesne kancelarije a kamoli da opet odlučuje o parama iz gradske kase. Gotovo sve čega se je dotakao  otišlo je u propast. Moje da podsetim a glasači kako odluče:

 • Prva velika pljačka je bila oko opštinskog placa u Baošiću.Prilično vešto je smislio način kako da ga „utopi“ ali u svoju korist . U to vreme Rusi su takve placeve po Crnoj Gori plaćali po nekoliko miliona evra a on je „poklonio“ naš plac od skoro jednog hektara uz obalu za ništa! Baš tako- nama šipak a njemu i njegovim pomagačima ko zna koliko para. Da se ne setimo da je u pitanju velika pljačka u ugovoru o otuđenju placa napisano je da će nama, neka vajna gosp. Milijana Dabović izgraditi čitav pansion od stotinak kreveta, da se siti naodmaramo. Gde je tu mućka, lopovluk? U ugovoru piše da Zaječar dobija pomenutu zgradu u roku od dve godine od dobijanja građevinske dozvole i početka gradnje a po Detaljnom urbanističkom planu na toj parceli nije dozvoljena izgradnja takvog objekta. Dakle, oni hoće da nam naprave zgradu ali opština Herceg Novi to ne dopušta. Da li se pitate jesu si naši opštinari pogledali GUP H. Novog pre potpisivanja ugovora? I tako, vuk pojeo magarca, verovatno se vodi neki spor oko te parcele ali naša šansa je prokockana. Oteo nam je više miliona evra, od nas i naše dece a državni organi uporno ćute iako su podnete brojne krivične prijave. Mi smo ipak, grad fioka!
 • U maniru prodavanja svega što je vredno u Zaječaru nastavio je sa daljinskim grejanjem. Prodao je za sitne pare Toplanu nekoj češkoj firmi uz obećanje da će oni napraviti novu energanu-toplanu kod Grljana, koja će trošiti ugalj iz naših rudnika, da će cevi za grejanje razvući stotinama kilometara-gotovo u sve gradske ulice, te da ćemo imati čist vazduh zimi. Koliko je sve to istina-pogledajte kakav je vazduh u Zaječaru. Još se sećamo njegove izjave-„Zašto da asfaltiram gradske ulice kad će Zaječar na nekoliko meseci biti raskopan kao Bejrut“! I, šta je ostalo i iza ove Boškove genijalne ideje-sudski spor sa češkom firmom koji verovatno gubimo.
 • Potrosio je silne milione naših para da putuje po svetu u „potrazi za investitorima“. Koliko ih je doveo? Slovima i brojem-nula komada. Ako spomene „Gorenje“-kažite mu da laže. Njih je na silu i ucenu doveo u Zaječar Dinkić. Koliko je to srećna investicija pitajte ljude koji tamo rade- kolika im je plata. Tako je on stotinak putovanja u inostranstu obavio, lepo se je zabavljao sa personalom koji je obavezno vodio, lepo naplatio devizne akontacije i ostao dužan opštinskoj kasi više hiljada evra. Sreća da, kakav je kukavan, nije smeo da leti avionom inače bi kao Mirković organizovao putovanja i u Ameriku. Sve u svemu, ako stvar posmatramo kao ekonomisti (podsećam- Boško je dipl. ekonomista) dobili smo za par miliona –duplo golo.
 • Šta tek reći o spiskavanju para na ženski rukomet. Gori je bio od najgorih rasipnika. Umislio je da postane velika figura u rukometu (predsednik saveza i sl.) te je istrošio za nekoliko godina tolike  pare na dovođenje desetina rukometašica da se i danas čudimo. Glavni cilj je bio, reče „čudotvorac“ Boško, -osvojiti Kup evropskih šampiona. Opet jezikom dipl. ekonomiste  Ničića-duplo golo. Pare spiskane, pokradene a sve oko njega u rasulu.
 • A, da li da vas podsećam koliko milona evra je potrošio na dovođenje „pevaljki“ u Zaječar? Mnogo! Toliko mnogo da bi Zaječar izgledao kao jedan normalan evropski grad da je novac domaćinski trošen.

Nabrajanju nikad kraja, toliko je „čudotvorac“ Boško činio za sve nas. Biće još prilika da se detaljno podsećamo šta su sve i ostali naši „čudotvorci“ činili od nas.  Naravno, nemojmo da zaboravimo da su sve krađe praktično aminovali odbornici lokalne skupštine prihvatajući sve ono što je čudotvorac tražio od njih. O njima nekom drugom prilikom.

Za ovu priliku želim da dodam još- nikad ne bih glasao da nam gradonačelnik bude čovek koji je još uvek podstanar u poznim pedesetim godinama. Ni sebi nije uspeo da obezbedi pristojan stan a nudka se da nam bude vođa.

Uh, kako bi se on radovao da opet uzme „kasicu-prasicu“ Zaječara u svoje ruke! Kaže ona stara- „imao pa nemao“.

V.Madžoski

PS U ovoj rubrici su izneti stavovi autora a ne redakcije portala.

 • Srećna nam 2017-ta, uz želju da nas „čudotvorci“ zaobiđu. Eto, raspisan je oglas za profesionalni menadžment RTB Bor. To je prava prilika za Boška „čudotvorca“ dipl. ekonomistu i slične. Srećan im put.
- Reklama -

4 KOMENTARA

 1. Daleko od toga da sam ljubitelj Boska Nicica…
  Tako da sto god procitate ispod, imajte to na umu..
  Objektivan tekst bi bio i da ste nabrojili da li je i sta uradio za to vreme…
  Bio sam i ostao njegov kriticar i nikada glasac, ali je za ove trenutne (sa kojima ste se vi ,gore potpisani novinar ,licno slikali i slavili pobedu) veliki gospodin..
  Toliko…

 2. Ovo gospodin, ovo je prevarant iz Bracevac, on nam je i doveo mirkovica i talio se sa njim za koncerte, a sa kumom iz kolubare otvarao nezavrsene hale,pijace,balone…4. godine govedo zivi od provizija sklopljenih u dilovima sa svojim kumom i danas po zajecarskim kafanama kuje planaove da opet sa njegovim parama dodje na vlast i zajedno pljackaju nase pare. Covek bez profesije,bez zanimanja bez ijednog posla a da to nije bila prevara….Nikad nije zaradio dinar,profesija zivim od budzeta.Biraj ga Zajecare ponovo,borski prevaranrti su nam uvek miliji od nasih ljudi….

 3. Pretpostavljam da su svi navodi tacni, osim jednog, taj gospodin, koji je preko masonske stranke Nove demokratije, i onog propalog izdajnika srpskog roda, Vuka Draskovica, usao u skupstinu Srbije, je u to vreme zavrsio srednju skolu, sve ostalo je u maniru ovih koji su sada na vlasti, kupljeno na buvljaku- mislim na potonje diplome i doktorate, mozda ce covek i to prikazati. Inace u to vreme je jedan doticni gospodin iz Bora prodavao diplome Ekonomskog fakulteta u Beogradu, po ceni od 1500 maraka, prijateljima i manje. Sve diplome su redovno zavedene u protokol fakulteta, sa potpisom dekana izdavane dozvole.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarska škola učesnik projekta „Škola za 21. vek“

Zaječarska Osnovna škola "Hajduk Veljko" učesnik je projekta "Škola za 21. vek". Radi se o programu koji realizuje British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. U...

Produžen rok za autobuse sa „evro 5“ motorom zbog domaćih proizvođača

Produžen je rok domaćim proizvođačima novih teretnih vozila i autobusa da kompletiraju vozila sa standardom motora najmanje „evro 5” za dve godine zbog njihovog...

Danas je zimski Krstovdan

Srpska pravoslavna crkva 18. januara slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje za slavu krštenja Isusa Hrista,...

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini magla...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: