Kultura

Žiki Šarenici uručena statueta Zorana Radmilovića

Foto:Tatjana Galić Zetović

Uoči zatvaranja 28. Festivala “Dani Zorana Radmilovića”, Žiki Nikoliću, uredniku i voditelju emisije “Žikina šarenica”, uručena je statueta Zorana Radmilovića i povelja za dugogodišnju promociju Zaječara, Zoranovih dana, Istočne Srbije, ali i Srbije u celini.

Kako je istakao na svečanosti dodele nagrada Vladimir Đuričić, direktor Narodnog Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru ovaj festival ima dugu tradiciju i opstaje godinama.

„Posebno me raduje što Festival „Dani Zorana Radmilovića“ traje već 28 godina. Bilo je godina koje bismo radije zaboravili, ali poslednjih godina festival ponovo raste, krupnim koracima grabi napred i sada je jedan od najboljih pozorišnih festivala u Srbiji”, rekao je Đuričić.

Kako je Đuričić rekao, Nikolićev značaj za kulturu je veliki.

„Žika Nikolić je kao novinar učinio više za kulturu od onih koji od kulture žive“, naglasio je Đuričić.

Nikolić se zahvalio na priznanju i rekao da nije prvi put na festivalu, da je bio ovde pre 10 godina i da je bio oduševljen atmosferom.

„Moja podrška ovom pozorištu leži i u tome što mi provincijalci u Beogradu laklo napravimo program, ali ostati u svom zavičaju i praviti ovakve festivale je pravi podvig“ kazao je Nikolić.

Žiki Nikoliću, uredniku i voditelju emisije “Žikina šarenica” na TV Pink, uručena je statueta Zorana Radmilovića i povelja za dugogodišnju promociju Zaječara, Zoranovih dana, Istočne Srbije, ali i Srbije u celini, navodi se u saopštenju zaječarskog teatra.

 

 

 

1 komentar

  • Sramota za Zaječar.Jednoj pijanduri i budaletini dodeliti Zoranovu nagradu po nalogu SNS i Pinka.

Dodaj komentar