fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

ZAokret019: Podnete krivične prijave protiv odgovornih lica za zloupotrebu u javnoj nabavci parkovskih ukrasa

Udruženje ZAokret019 oglasilo se saopštenjem u kome navode da su podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u JKP „Timok održavanje“ iz Zaječara za zloupotrebu u javnoj nabavci parkovskih novogodišnjih ukrasa.

“ZAokret019 već je obavestio građane o velikoj zloupotrebi javnog novca kojom je JКP “Timok održavanje” Zaječar nabavilo 4 novogodišnja parkovska ukrasa za koja je ateljeu Vladimira Кucljaka platilo skoro 20.000 i 16 ukrasa za stubove rasvete za koje je firmi “Sled “platilo oko 5000 evra.

Ovi ukrasi se po dokazima koje smo prikupili mogu naći u prodaji po višestruko nižoj ceni, a dovoljno je videti ih i shvatiti koliko ti komadi žice i lima realno koštaju.

ZAokret019 je za ovu zloupotrebu javnog novca podneo krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u JКP-u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Dugovi javnih preduzeća koje vlast otvori, ovakvim zloupotrebama zaduži i zatvori uvek padnu na leđa poreskih obveznika koji pune budžet grada. Zaječarci to dobro znaju, jer još uvek plaćaju dugove raznih Кraljevica, Кrajina, Prostora, Cekita ….

ZAokret019 će i dalje pomno pratiti načine korišćenja javnog novca i javnih ovlašćenja i o svemu obaveštavati javnost i nadležne organe. Zaječar pripada njegovim građanima, svako ko zloupotrebi dinar javnog novca mora da snosi sankcije. ZAokret019 traži odgovornost za svakog pojedinca koji je zloupotrebio javne resurse i ovlašćenja i traži povraćaj svakog dinara javnog novca građanima kojima on i pripada i od kojih je ovakvim luping projektima otet da bi završio u džepovima burazera i partokratije”, navodi se u saopštenju.

2 komentara

  • hajde..ali iskreno..na sta bre lice ovi ukrasi..pa ovo ni u Lukovo nema…na vasar??iz haustrije ne donose ovakav KIČ…stvarno nije dostojno jednog grada kakav je zajecar..mozda za bracevac..lubnicko brdo..ali za zajecar sigurno ne…ali takav je ukus naseg komandanta..koreni su to..

Dodaj komentar