Politika

ZAokret019: Iskopavanja na Kraljevici dokaz da vlast radi netransparentno

FOTO: zajecaronline.com

Svaki dan isplivava sve više konkretnih dokaza o prljavim poslovima vladajuće gradske strukture, o netransparentnim projektima. Uništavate grad koji niste vi gradili, Kraljevicu koju niste vi stvorili, nikome ne polažete račune, punite džepove dok građani ćute. Tome dolazi kraj – saopštavaju iz ZAokret019.

Saopštenje ZAokret019 prenosio u celosti:

Dragi Zaječarci, mi koji želimo da ostanemo u ovom gradu, moramo da budemo svesni da je odgovornost na svima nama.

Žalite se da je Zaječar postao grad duhova, pa njima to odgovara, zato nas godinama i teraju odavde rečima “kome se ne sviđa neka odgamiže odavde”. Shvatite dragi sugrađani, nema ko više da se bori umesto nas, i nema ko da se suprotstavi zlu umesto nas.

Zbog toga je danas organizacija ZAokret podnela Gradskoj upravi Zahtev za informacijama od javnog značaja, kako bismo zvaničnim putem dobili odgovore na pitanja, koja se tiču sprovođenja iskopavanja nepoznatog izvođača na prostoru Park šume Kraljevica. Ko je dozvolio da se izvode ovi radovi? Ko je izvođač ovih iskopavanja? Gde se odvozi velika količina peska i u koje svrhe se upotrebljava? Zašto javnost nije upoznata sa ovim radovima koji se sprovode na prostoru Park šume Kraljevica? Zašto odbornici nisu upoznati sa ovim radovima i ko je doneo odluku da se ovde radovi vrše, ako nisu odbornici? Ko će i kako sanirati puteve i staze koje su preorane teškom mehanizacijom koja prelazi preko njih? Da li je Gradska uprava upoznata sa biodiverzitetom na ovom prostoru?

Jasno je da bez projekata nema razvoja, ali ti projekti ne smeju da ugrožavaju interese lokalnog stanovništva. Ne možete započinjati projekte bez konsultacija sa građanima.

Svaki dan isplivava sve više konkretnih dokaza o prljavim poslovima vladajuće gradske strukture, o netransparentnim projektima…Uništavate grad koji niste vi gradili, Kraljevicu koju niste vi stvorili, nikome ne polažete račune, punite džepove dok građani ćute. Vaš svet je lep i nije vam važno što nama stvarate svet bez vazduha, što ubijate život u nama, što ubijate život u svemu što dotaknete, vama u automobilima i hacijendama vazduh očito ne treba.

Građani su nezadovoljni, građani još uvek imaju prag tolerancije na vaše štetne poteze i laži. Dolazi dan kada će tolerancija nestati, kada ćete čuti krik grada koji se diže iz pepela i koji će vas ispratiti na mesto koje zaslužujete. Vi uništavate naš grad, vi uništavate Zaječar i tome dolazi kraj.

1 komentar

  • Od dopisivanja sa njima vajde biti neće. Iluzorno je tražiti od onog ko krši zakon da zakon poštuje. Bager treba razmontirati , kamione proterati jer samo taj govor oni poznaju. Govor sile je za njih. Udružimo se , da se izbrojimo pa u narodno oslobodilaćku borbu za istinsko oslobodjenje Zaječara od okupatora . Zaječar ne sme pasti.

Dodaj komentar