fbpx
Društvo Politika

BOŠKO NIČIĆ: Zaječarsko naselje Višnjar zasijaće punim sjajem: Posipaju se ulice rizlom, a biće obnovljena i ulična rasveta! (VIDEO)

Loši putevi u čije održavanje godinama nije uloženo ni dinara od danas će postati prošlost za meštane naselja Višnjar u Zaječaru.

Na oko 4 i po kilometra puta narednih dana biće posipano oko 1500 kubnih metara rizle, a nakon uređenja puteva u ovom zaječarskom naselju biće obnovljena i ulična rasveta.

Radove u pomenutom naselju danas je obišao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je najavio i uređenje brojnih drugih zapuštenih, a frekventnih ulica u gradu, kao i uređenje jaruga i trotoara na putu za naselje Podliv.

Prema njegovim rečima novac za predviđene radove delimično je obezbeđen od strane Republike, a velikim delom i iz budžeta grada, a osim ulica u samom gradu, radiće se i brojne deonice u prigradkim naseljima i seoskim mesnim zajednicama.

„U naselju Višnjar ove ulice nažalost nećemo moći da asfaltiramo, zato što u njima još uvek nije rešen problem kanalizacione mreže, a kanalizacija neće moći ni da otpočne da se radi dok se ne odradi projekat odnosno dokumentacija za to.

Planom za 2018. godinu isplanirana su sredstva za izradu projekta koji neće biti ni malo jeftin, jer je došlo do izmeštanje prvobitne zamisli, pa nećeće posebno da se radi projekat kanalizacije za nasilja Grljan, Višnjar i naselje pored bivšeg Instituta za poljoprivredu.

Ideja je da se sva ova naselja povežu u jedan zajednički kolektor, u koga će biti ispumpavane fekalne materije, jer je najveći problem pogotovo naselja Višnjar upravo to što se nalazi ispod nivoa Timoka.

Pomenuti kolektor kasnije će biti jedinstvenu fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, i to je jedino moguće rešenje.

Za takav jedan projekat tražićemo pomoć od Republike, ali i sredstva iz Evropskih fondova jer će njegova vrednost biti oko 10 minilina evra“, istakao je Ničić.

Na opaske da gradska vlast novac razbacuje na „beli asfalt“, Ničić dodaje da se ni ljudima koji vode ovaj grad ne isplati da svake godine puteve posipaju rizlom, i da bi im lakše bilo da mogu te ulice da asfaltiraju, ali dok ne bude završena kanalizaciona mreža ovo je jedino rešenje.

“ Nama bi kao gradskoj upravi gradu trebalo mnogo manje novca ako posmatramo dugoročno da asfaltiramo ulice, jer u prvih pet do 10 godinana tim putevima ne bi bilo velikih investicija oko održavanja“.

Ničić je najavio i da će nakon posipanja puteva rizlom u naselju Višnjar biti zamenjena i kompletno dotrajala ulična rasveta, a pomenute radove izvodiće radnici JP „Timok održavanje“.

U narednim danima bavićemo se i ostalim problemima meštana naselja Višnjar na koje stanovnici ovog dela Zaječara konstantno ukazuju predstavnicima Saveta svoje mesne zajednice.

Hvala što nas pratite!

Pogledajte video prilog:

1 komentar

  • a jel se pravi i toplana u grljanu??za zaječar???pa obecao si lazove!!!ali,mnogo toga si obecao..i kako te nije sramota da obilazis ulice na belom bregu i da prolazis kao mutav pored bivsih radnika koje si isterao sa posla..pobegao si kao neka kurva..nisi smeo u lice da ih pogledas djubre jedno..trebali su da te najebu …i tebe i poltrona matijevića…

Dodaj komentar