fbpx
Društvo

Zaječarski mali maturanti predstaviće se performansom beogradskoj publici

Mali maturanti dve zaječarske škole: „Desanka Maksimović“ i „Hajduk Veljko“ predstaviće se beogradskoj publici u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ performansom „Stop – može i drugačije“.

Đaci VIII-1 Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Zaječaru, su pre nedelju dana, sa svojim partnerima u projektu, učenicima iz škole „Hajduk Veljko“, premijerno izveli performans „Stop- može i drugačije“, 20. novembra u sali zaječarske Muzičke škole.

Ovaj performans je proistekao iz radionica na temu nasilja u partnerskim odnosima, i naišao je na odličan prijem kod publike.

„Mreža …IZ KRUGA – Srbije“ je u saradnji sa udruženjem Rime u sklopu obeležavanja manifestacije „NEDELJA ŽENA SA INVALIDITETOM“ pripremila ovaj performans.

„Performans pod nazivom STOP – MOŽE I DRUGAČIJE , skreće pažnju na nasilje i diskriminaciju kojoj su izložene žene sa invaliditetom, ali i sve druge ranjive grupe, posebno mladi koji tek stupaju u partnerske odnose. Materijal za scenario u vidu dijaloga i opisa problema nasilja u partnerskim odnosima starijih osnovaca dobijen je tokom radionica koje sam sa učenicima  realizovala“, istakla je Jelena Cekić, psiholog u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ i članica Udruženja građana „Rime“.

Scenario je uradio je Stevan Jovanović nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“

Osmaci će performans izvesti u beogradskom Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u petak, 6. decembra u 17 sati.

Dodaj komentar