fbpx
Servisne informacije

Zabelela se čitava Srbija: U Timočkoj krajini sneg i do 40 centimetara

Proleće je zvanično stiglo, ali čudljiva baba Marta se ne šali i spustila je temperaturu ispod nule.

U Srbiji će danas biti oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, a u većini predela doći će formiranja snežnog pokrivača od 10 do 15 centimetara.

Najveća količina snega, uz mogućnost snežnih nanosa, prognozira se za istok Srbije i u planinske predele gde se očekuje formiranja snežnog pokrivača od 20 do 40 centimetara, a ponegde i više.

Ujutro će biti slab mraz, sa jutarnjom temperaturom od -3 do 0, dok će najviša dnevna temperatura biti do tri stepena.

“U većini mesta pašće od 10 do 15 centimetara snega, na planinama i u nižim predelima istočne Srbije od 20 do 40 cm, lokalno i više. U utorak usled jakog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa, naročito na istoku i u planinskim predelima”, stoji u najavi RHMZ-a.

Prema najavama koje se mogu naći na sajtu RHMZ-a zahlađenje je očekivano. Temperatura vazduha je u pojedinim gradovima, posebno na planinama pala ispod nule. Najhladnije je na Kopaoniku gde je izmereno 11 stepeni ispod nule, a sustižu ga i Zlatibor i Sjenica sa po -7, dok u većini mesta oko jedan stepen ispod nule.

Iste vrednosti zadržaće se i u sredu kada se, prema prognozi RHMZ-a, očekuje slabljenje snega, a posle podne i prestanak padavina.

U četvrtak će doći do postepenog otopljavanja kada će u nižim predelima sneg postepeno preći u kišu, dok će sneg padati samo u planinskim predelima.

Maksimalne dnevne temperature od petka će prelaziti 12 stepeni.

Do kraja marta prognozira se promenljivo vreme sa smenom sunca i oblaka, a u većini dana suvo sa prosečnom temperaturom od 14 do 17 stepeni.

Dodaj komentar