Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

ZA SVAKOG PO NEŠTO -Počeo Novogodišnji bazar (VIDEO)

Tradicionalni Novogodišnji bazar od danas na platou u centru grada.

Kao i ranijih godina, veliki broj izlagača ulepšaće prazničnu atmosferu u samom gradu, makar i na kratko.

Veliki broj proizvođača iz raznih krajeva Srbije, do 17. decembra Zaječarcima će ponuditi svoje proizvode i sve što je potrebno jednom domaćinstvu za pripremu novogodišnje proslave.

Mnoštvo kreativnih ideja mogu se naći upravo na Novogodišnjem bazaru. Svega ima tu, počev od ukrasa, raznoraznih rukotvorina i predmeta, ikebana, bombona, medenjaka, proizvoda od krzna, pa do čvaraka, meda, čaja, rakije i mnogo, mnogo toga još.

bazar-trg1

Ne po prvi put, ali svakako najveću pažnju šetača privukao je štand sa tradicionalnim madjarskim kolačima. Kako nam je rekla, Požar Agneš iz Subotice, kolač potiče iz Transilvanije, može se pripremati na čak 30 načina, može biti i slan, a njegova tradicija duga je gotovo 500 godina.

kolac-madarska

Sve u svemu, ponuda je i više nego bogata, ali što je još važnije, vesela atmosfera je siguran razlog da se makar prošeta do trga.

Organizatori Novogodišnjeg bazara su Regionalna privredna komora Zaječar i Centar za kuklturu i turizam CEKIT Zaječar.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar