fbpx
Društvo

Vreo dan, temperatura do 37 stepeni

U utorak u većini mesta, a u sredu na jugoistoku zemlje, veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 39 stepeni. Od srede, temperatura će biti u postepenom padu, tokom dana pretežno sunčano, uz lokalni razvoj oblačnosti, a ponegde se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

I to zaista zvuči kao početak noćne more najavljene vremenskom prognozom za leto 2019. u Evropi, po kojoj će se smenjivati paklene vrućine i žestoke oluje s poplavama, gromovima, pa čak i pojavom tornada… I ma koliko da su nas nedavni potopi naučili da uvek budemo u pripravnosti, nekako smo se nadali da strani meteorolozi ipak malo preteruju. Uostalom, iz RHMZ-a su nadolazeći mesec opisali jednostavno kao „topliji i prosečno suv jul“.

U Zaječaru će danas biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 21 C, a najviša dnevna oko 37 C.

Što se tiče kiša, RHMZ je sračunao da će mesečna suma padavina tokom jula biti u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 3 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Izgledi vremena u Srbiji sa sedam dana, do 8.jula:

U utorak pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i tokom noći ka sredi na severu, a u sredu i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa pljuskovima, grmljavinom i manjim padom temperature.

Od četvrtka u večini mesta pretezno sunčano, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju uglavnom u brdsko – planinskim predelima.

Dodaj komentar