Servisne informacije

Vreme – Pravi tropski dan pred nama, temperatura do 37 stepeni!

vreme
foto: zajecaronline.com

Vreme – Termometri u Srbiji će se usijati, najtoplije će biti na jugu i jugoistoku zemlje pa je tamo na snazi najviši stepen upozorenja na vrućine. Preko Panonske nizije ka Karpatima premeštaće se malo svežiji vazduh, donoseći Vojvodini 3-4 stepena nižu temperaturu. Ujutru od 16 do 24 stepena, a najviša od 33 na severozapadu do 39 na jugoistoku Srbije. Zato birajmo hladovinu!

U Zaječaru danas, kao i u ostatku zemlje, tokom celog dana sunčano i veoma toplo vreme. Već u 9 sati, temperatura je dostigla 28 stepeni. U najtoplijem delu dana i do 37 stepeni. Vetar slab i umeren, između 10 i 15 km/h.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA IZRAŽEN TOPLOTNI TALAS

Veoma topla vazdušna masa zadržaće se i u narednih sedam dana. Vrednosti maksimalnih temperatura danas (20.06.) od 33 °C na severozapadu do 39 °C na jugu i istoku Srbije.

U petak i subotu (21 – 22.06.) pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C.

U nedelju (23.06.) i u prvoj polovini naredne sedmice na severu i zapadu Srbije manji pad temperatura (na vrednosti od 30 do 35 °C), dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalje oko 38 °C.

Na području Beograda do kraja sedmice (23.06.) maksimalna temperatura od 36 do 39 °C, a od ponedeljka biće uglavnom u intervalu od 30 do 35 °C.

Biometeorološka prognoza

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar