Dikie Lebedi

Vozi, MIŠKO!!! (BAHATO PARKIRANJE)

bahato parkiranje
foto: bahato parkiranje
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Najveći broj zaposlenih u Srbiji mašta o dve stvari: redovnoj pristojnoj plati i spavanju.  Imajući u vidu da sam običan smrtnik, redovna plata je u ovom delu svemira nepoznata kategorija, a za pristojnost nema mesta pošto nemam člansku kartu odgovarajućeg ogranka mafije,  dakle-  preostaje mi samo da uživam u radostima vikenda.

Elem,  novi skandal koji će protresti političku scenu je na pomolu: nova žrtva je proslavljeni otac bezbednosti u saobraćaju –  konsiljere Božović.

Imenovani nesretnik odgovoran je za politiku savremenih saobraćajnica u Zaječaru –  što mu je najteži greh. Međutim,  ono što mu oci zameraju spada u sasvim drugu kategoriju (ne) dela,  koja verovatno imaju veze sa neblagovremenim plaćanjem poreza od 10%.
Do razjašnjenja nesporazuma,  biće razvlačen po stranicama medijskih kuća u vlasništvu velikog vođe,  po dobro uvežbanoj proceduri.
Kakve sad to veze ima sa radostima vikenda?

Šetajući jutros gradom imala sam priliku da se još jednom uverim da nam je glavna ulica postala sokak opasan po život,  a biciklistička staza džiber-pista za neiživljene vlasnike nabudženih markiranih volovskih zaprega.

Elem,  šetajući jutros odgledala sam neverovatan prizor: crni džip „zajahao“  je biciklističku stazu,  provozao se istom dobrim delom i zaustavio,  bez migavca,  bez signalizacije ma kakve vrste,  da bi veliki baja mogao da pređe ulicu,  van pešačkog i obavi svoj posao.

bahato parkiranje

foto : bahato parkiranje zaječar

Ok,  za ovo prelaženje van pešačkog čovek i da mu oprosti,  imajući u vidu da je raspored pešačkih prelaza šizofren,  ali kako preći preko ostalog?

Dok policija vreba vozače fića,  jugića i ostalih šerpoleta i kantilaka,  bahati ostaju netaknuti.
I dokle tako?

Dokle god budemo trpeli.

A ko je bio vozač autića?

Evo slike…Suvišno je pojašnjavati o kome je reč. Lako prepoznatljiv,  ako ni po čemu drugom onda po volovskoj zaprezi i stulu-  bahatost im teče u venama.

Ostajte mi zdravo.

Dikie Lebedi

1 komentar

  • Cisto istine radi, u toj ulici nema znaka za zabranjeno zaustavljanje (i parkiranje), zaustavio se na delu puta gde je isprekidana linija tako da to nije saobracajni prekrsaj. Mislim da to shto nije migavce ukljucio jeste, a prelazak van pesackog svakako jeste…

Dodaj komentar