fbpx
Srbija

Vlada Srbije uputila milion evra za pomoć Notr Damu

Vlada Srbije uputila je danas Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine, prenosi Tanjug.

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Mali: Srbija želi da doprinese obnovi Notr Dama

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je povodom odluke Vlade Srbije da donira milion evra za obnovu Notr Dama da je pariska katedrala deo francuske, evropske, ali i svetske kulturne baštine, i da naša zemlja želi da pruži svoj doprinos u obnovi čuvenog zdanja.

„Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi te čuvene katedrale.

Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo, i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija”, rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

On je dodao da su građani Srbije potreseni vešću o požaru u čuvenoj pariskoj katedrali, i da pružaju nesebičnu podršku Republici Francuskoj.

„Srpski narod odlično razume značaj istorijskih svetinja.

Zato je naša želja da pomognemo i izdvojimo određena sredstva, koja imamo u budžetu zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima”, zaključio je Mali.

izvor: Politika

3 komentara

  • To je sramno od Vlade Srbije. Do pozara je doslo zbog neispravnih instalacija. Najvaznije je da su Frsncuzi Kraljevini Jugoslaviji naplatili svu pomoc u Prvom Svetskom ratu da bi krajem 90tih bili deo agresora koju su cak bombardovali centar Beograda i bolnicu sa novorodjenim bebama. Da ne govorimo o odnosu Srba koje imaju sa dvostrukim promovisanjem Zlatne palme filmovima Emira Kusturice o romskoj Srbiji sto je bilo moguce samo insistiranjem tadasnjeg francuskog predsednika, sa sramnim odnosom prema Srbiji na obelezavanju 100 godina od zavrsetka Prvog Svetskog rata. Inace Francuska je zemlja koja je omogucila izvrsenje atentata na Kralja Aleksandra u Marselju i zbog veza pseudo-kraljevske dinastije Karadjordjevic sa francuskom masonerijom Srbija ubrzano propada poslednjih 100 godina. Francuska Vlada nije prijatelji Srbije dok je francuski narod izgubio svoj identitet . Neka gori njihova katedrala, gore I nasi srpski manastiri na Kosovu pa nam niko ne pomaze. Izdajice naroda je Vlada Srbije !

  • bolje da su to dali bošku..on bi to mnogo boje iskoristio..bar za klizaliste,zatvoren bazen..pijacu..i malo za sebe..

  • Vladane Francuske sa ostalim NATO snagama jos uvek nije platila ratnu odstetu za bombardovanje Srbije kao ni za obnavljanje manastira na Kosovu koje cuvaju NATO mirovne (!?) jedinice. Dok je pravno akt bombardovanje Srbije akt terorizma – bez dozvole Saveta Bezbednosti, nanete stete su daleko vece nego rusenje objekata zbog upotrebe uranijumskih bombi I gadjanja hemijskih postrojenja. I sta Vlada Srbije radi posle svega – poklanja 1 milion evra za obnovu katolicke katedrale Francuskoj kao agresoru nad Srbijom I to u slucaju pozara zbog neispravnih elektricnih instalacija u zemlji koja je G7 znaci vodeca svetska ekonomska snaga . Vlada Srbije je najveci SRAM srpskog naroda jer ponizava svoj narod a o diplomatiji ovde budite uvereni nema ni reci.

Dodaj komentar