Društvo

Vedro i sunčano u Zaječaru, temperatura oko 24°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U celoj zemlji danas vedro i sunčano, samo ponegde u brdsko-planinskim predelima moguća kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas na severozapadu zemlje i u Negotinskoj krajini biti sunčano, a samo ponegde u brdsko-planinskim predelima može biti kratkotrajne kiše ili pljuska. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 6°C do 13°C, najviša dnevna od 21°C do 27°C.

U Zaječaru vedro i sunčano. Vetar umeren, zapadni. Najniža temperatura 16°C, a najviša dnevna temperatura oko 24°C. 

Narednih dana uglavnom sunčano, dok je mestimično moguć lokalni razvoj oblačnosti uz kratkotrajnu kišu.

Biometeorološka prognoza za utorak 15. jun 2021.

Očekivana biometeorološka situacija će biti povolјnija za hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se i dalјe savetuje astmatičarima. Mogući su glavobolјa i bolovi u mišićima.

AMSS: Promenljivi uslovi vožnje

Promenljivo vreme donosi i promenljive uslove za vožnju, saopštio je jutors Auto-moto savez Srbije.

Očekuje se da uslovi budu takvi da bude i suvih i vlažnih do mokrih kolovoza sa povremeno jačim pljuskovima koji smanjuju vidljivost i popunjavaju vodom sve neravnine, što vozačima donosi još jednu opasnost za vreme vožnje.

Prema poslednjim informacijama JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji. Na teretnim terminalima vozila na izlaz iz zemlje na Kelebiji i Horgošu čekaju tri sata, a na Batrovcima dva sata.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

U istočnoj Srbiji radovi se odvijaju na putevima: Negotin – Zaječar, Zaječar – Кnjaževac, na deonici Golo Brdo – HE Đerdap I, kao i na putu Zaječar – Paraćin u zoni tunela „Grza“.

Dodaj komentar