Društvo

Uređuju se atarski putevi u Zvezdanu

uređivanje
foto: radiomagnum.rs

Selo Zvezdan je jedno od 16 zaječarskih sela gde se ove sezone vrši uredjenje atarskih puteva.

U Zvezdanu se radi ukupno 11 kilometara atarskih puteva, a radove je danas obišao gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

„Rade se tri deonice, prva dužine 1km, druga tri i treća dužine sedam kilometara, a izvodjenjem ovih radova u zaječarskim selima potvrdjujemo da Grad Zaječar ne brine samo o gradu već podjednako i o selima“, naglasio je Ognjenović.

Uredjenje atarskih puteva u zaječarskim selima finansira Republika Srbija sa 55 odsto sredstava i Grad Zaječar koji ulaže 45 odsto sredstava.
-Uredjenje atarskih puteva je vrlo značajno za meštane Zvezdana, rekao je Zoran Žikić, predsednik Saveta MZ Zvezdan.

„Ovaj značaj ogleda se u tome što će poljoprivrednici moći lakše da se kreću svojim poljoprivrednim mašinama, ali biće olakšan i i pristup vatrogasnim vozilima u slučaju šumskih požara, a dobri atarski putevi značajni su i za lovni turizam kojim planira da se bavi zvezdansko lovačko udruženje“, rekao je Žikić.

Nakon obilaska radova u Zvezdanu, gradonačelnik Ognjenović je meštanima Gamzigrada danas uručio trimer, koji je ovoj mesnoj zajednici donirao Grad Zaječar, kako bi meštani mogli sami da uredjuju seosko groblje i zelene površine u selu.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar