Društvo Izdvajamo

Ulazak u Grčku za državljane Srbije tek od 1. jula

FOTO: gimza.edu.rs

Pojedini srpski državljani koji su se upitili u Grčku preko Bugarske, kažu za N1 da su ih sa granice vratili i rekli da će im ulazak biti omogućen tek od 1. jula.

„Krenuli smo u Grčku preko Bugarske, preko Bugarske smo prošli sasvim normalno, čim smo došli na grčku granicu, tu su nas zaustavili, uzeli su nam dokumente i rekli da se isključimo sa glavnog prelaza, ima nas ovde sigurno jedno pedesetak sa porodicama, tu ima i male dece, rekli su da ne možemo da prođemo zato što su čuli da je u Srbiji, tj. u Beogradu povećan broj zaraženih i da ne primaju srpske državljane sve do prvog jula“, rekla je za N1 državljanka Srbije Dragana Bjelić.

Redakciji N1 se imejlom javio i državljanin Srbije Igor Milovanović koji je naveo da je uprkos informaciji srpskih vlasti da će grčka granica od 15. juna biti otvorena za naše građane, sa grčko-bugarske granice jutros vraćeno oko 200 osoba iz Srbije.

„Ima nas sve više i više na granici. Ljudi su u očaju“, naveo je Milovanović.

Podsetimo, za portal Nova.rs je u konzulatu Srbije u Solunu prethdno rečeno da će prelaz Evzoni ka Severnoj Makedoniji biti zatvoren do 1. jula, ali se u međuvremenu ispostavilo da građani Srbije ne mogu ni preko Bugarske da uđu u Grčku.

izvor: danas.rs

Dodaj komentar