fbpx

Uglavnom suvi kolovozi: Magla i sumaglica otežavaju vidljivost

Preporuka:

NOVA Knjaževac zahteva: Smesta razrešiti direktora OŠ „Dubrava“ javne funkcije

Nezapamćeni slučaj sukoba interesa, nepotizma i mobinga radnika, i to sve u prosvetnoj sferi, već dugo je predmet borbe...

Od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan za 16 %

Saobraćajni policajci do 23. februara na srpskim putevima sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Policajci će kontrolisati brzinu kretanja...

Besplatan gradski prevoz u Zaječaru (ne)dostupan za sve (VIDEO)

Besplatan gradski prevoz na teritoriji Zaječara i okolnih sela funkcioniše već skoro godinu dana. I dok su neki prezadovoljni...
- Reklama -

Vozače će i danas pratiti uglavnom suvi kolovozi jer se ne očekuju padavine, ali će zato magla i sumaglica otežati vidljivost u jutarnjim satima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Magla se u pojedinim krajevima Srbije može zadržati većim delom dana što će sigurno otežavati vožnju i donositi vlažne, a mestimično i klizave kolovoze.

Najveća gustina magle je na putevima koje prolaze pored reka, jezera i u kotlinama gde su zbog nje i kolovozi vlažni pa je zato na njima prisutna velika opasnost od stvaranja poledice.

Vozačima savetujemo da voze oprezno, drže veće odstojanje između vozila, ali i da dodatno smanje brzinu kada prelaze mostove i nadvožnjake.

Na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja.

Nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima u Srbiji, ali AMSS podseća da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i izlazu iz Mađarske i Hrvatske.

Tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na srpskim graničnim prelazima.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: