fbpx
Kultura

U ZAJEČARU ZAVRŠEN 1. FESTIVAL ŠKOLSKOG TEATRA : Evo i ko su nagrađeni…

Najbolja predstava Prvog Festivala školskog teatra (FEŠTA) je „Hasanaginica“ Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije, saopšteno je sinoć na svečanoj dodeli nagrada trodnevnog festivala, koji je održan u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Petru Vidojeviću, učeniku OŠ“Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca za ulogu Vetrenog u predstavi „Bajka o vremenu“ u režiji Olivere Ranđelović, a nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Bojani Petković učenici Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora za monodramu „Poslednja šansa“ u režiji Sandre Živković.

Kako stoji u obrazloženju „žiri u sastavu : Nataša Petrović, predsednik,Miloš Đuričić, član, i Gabrijel Bećarević, član , birao je između 5 predstava i više desetina mladih glumaca i glumica.

“ Bilo je jako teško izdvojiti najbolje, s obzirom na to da se vidi ogroman entuzijazam, trud i rad kod svih ovogodišnjih predstava i pojedinaca, koji može da se meri sa angažovanjem profesionalnih glumaca.

Ove nagrade su priznanje dobitnicima, ali i podstrek onima koji n isu dobili nagrade da se sledeće godine ponovo prijave za FEŠTU 2019.“, istakli su predstavnici žirija.

Na Festivalu školskog teatra dodeljena je i nagrada za najbolji trejler za predstavu, koja je pripala Gimnaziji „Bora Stanković“ iz Bora.

Najbolji trejler odabrao je Pavle Kunovčić, montažer iz Zaječara.

U čast nagrađenih, Školska dramska družina Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović iz Zaječara izvela je predstavu : „Oprostite, izvinite, pardon“ po tekstu i u režiji Stevana Jovanovića, Nataše Petrović i Gabrijela Bećarevića .

Komad je oduševio publiku u prepunoj sali zaječarskog Pozorišta. Uspešni organizator FEŠTE je Narodno pozorišteTimočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Dodaj komentar