fbpx
Društvo

U Zaječaru vedro, temperatura 4°C

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji danas će biti umereno oblačno i hladno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji tokom jutra umeren i jak mraz, a preko dana hladno, iznad većeg dela umereno oblačno. Vetar slab, na severu Srbije južni i jugoistočni, u ostalim predelima promenljiv. Najniža temperatura od -16°C do -5°C, a najviša od 0°C do 5°C.

U Zaječaru vedro tokom većeg dela dana, ali hladno. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura -5°C, a najviša dnevna temperatura oko 4°C. 

U sredu očekuje se jače naoblačenje, sredinom dana na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima, mestimično sa slabom kišom. Na planinama, a krajem dana i tokom noći i na jugu padaće slab sneg. U sredu ujutru slab i umeren, na jugu Srbije i jak mraz, dok se od četvrtka slab jutarnji mraz očekuje samo na jugu zemlje.

Biometeorološka prognoza za utorak 16. februar 2021.

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

AMSS: Pojačan saobraćaj

Poslednjeg dana praznika očekuje se pojačan saobraćaj na svim frekventnim putevima, a posebno na prilazima gradova i većih naseljenih mesta.

Dodatno veći broj vozila koji može uticati na formiranje kolona sa povremeno, usporenom vožnjom očekuje se u drugoj polovini dana i u prvim večernjim satima, saopštio je AMSS.

Vedro, suvo i prohladno jutro sa slabim jutarnjim mrazem i temperaturama koje se kreću između drugog i trećeg podeoka ispod nule.

Vidljivost je dobra, slaba magla može usporavati saobraćaj na putevima dužinom rečnih tokova i po kotlinama, međutim kolovozi su vlažni pa zbog jutarnjeg mraza postoji velika opasnost od poledice.

Na naplatnim rampama jutros nema zadržavanja vozila, ali su u toku dana je moguće.

Prema informacijama Uprave granične policije od 05:15 časova teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 90 minuta, Kelebiji 60 minuta, Batrovcima 60 minuta, Gradini 120 minuta.

Dodaj komentar