Društvo

U Zaječaru oko 22°C, sunčano

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U celoj zemlji sunčano, suvo i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji pretežno sunčano, suvo i toplije, samo ujutru i delom pre podne u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 5°C do 10°C, najviša dnevna od 20°C do 23°C.

U Zaječaru sunčano i toplije. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura 9°C, a najviša dnevna temperatura oko 22°C.

U sredu pretežno sunčano i malo toplije, posle podne i uveče promenljivo oblačno, u brdsko-planinskim predelima mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Tokom noći ka četvrtku lokalna pojava kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom se očekuje i na severu zemlje.

Biometeorološka prognoza za utorak 4. maj 2021.

Povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi u domenu optimalnih vrednosti usloviće smanjenje uobičajenih tegoba kod svih hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa disajnim tegobama. Mogući su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umeren, ali se talas pojačanog saobraćaja očekuje u popodnevnim i večernjim satima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama trenutno.

Na putničkim terminalima graničkih prelaza nema zadržavanja. Kamioni na teretnim terminalima na izlazu iz Srbije na prelazu Horgoš čekaju oko sat vremena, na Kelebiji dva sata.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar