fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

U TOKU JE SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ZAJEČARA: Nad JP “Direkcija za izgradnju” pokrenut postupak likvidacije!

Na današnjem zasedanju Skupštine grada Zaječara zvanično je nad Javnim preduzećem “Direkcija za izgradnju” Zaječar pokrenut postupak likvidacije, nakon što su na odbornici većinom glasova usvojili Predlog Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad pomenutim javnim preduzećem.

Podsećamo, da Zakon nalaže da osmog dana od dana donošenja rešenja o registraciji pokretanja postupka likvidacije od strane Agencije za privredne registre, PRESTAJE RADNI ODNOS SVIM ZAPOSLENIMA u likvidacionom subjektu, kao i licima angažovanim po drugim osnovama (ugovor o delu, ugovor o privremenim i povremenim poslovima, ugovor o stručnom usavršavanju i osposobljavanju i drugo).

Izglasavanejm pomenutog Predloga za likvidacionog upravnika imenovan je Radisav Stančulović iz Grljana,kome kao likvidacionom upravniku zakon dozvoljava da zadrži na radu onoliki broj zaposlenih koliko bude smatrao da je potrebno u toku postupka likvidacije.

Dugovanje JP „Direkcija za izgradnju“ u ovom trenutku iznosi negde oko 187 miliona dinara.

Inače radnici zaposleni u JP „Direkcija za izgradnju“ Zaječar od grada Zaječara kao osnivača na dan 27. jun 2017. godine potraživali su neisplaćene zarade u ukupnom iznosu oko MILION I PO DINARA bez kamate i troškova parničnog postupka.

Iz istih razloga firme koje imaju svoja potraživanja prema Direkciji svoj, tužbeni zahtev usmerili su prema gradu Zaječaru kao osnivaču, pa od grada potražuju negde oko 77 MILIONA DINARA bez kamate.

Gore navedeni razlozi, prema rečima vladajuće koalicije su više nego dovoljni da se prekine sa agonijom ovog preuzeća i da se usvoji predlog odluke o pokretanju postupka njegove likvidacije.

 

1 komentar

Dodaj komentar