Društvo

U toku je postupak DOKAZIVANJA KRIVICE za trojicu zaječarskih inspektora rada zbog primanja mita

Borba protiv kriminala, korupcije i sive ekonomije prioritet je kako države Srbije tako i svih lokalnih samouprava, istakao je načelnik zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović na nedavno održanoj konferenciji za novinare, kada je prezentovan rad inspekcije rada u 2018. i planovi rada ove inspekcije za 2019. godinu.

Prisustvo v.d. direktora Inspektorata za rad Stevana Đurovića iskoristili smo da saznamo i dokle se stiglo u istrazi koja je u novembru prošle godine pokrenuta protiv trojice zaječarskih inspektora rada zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

“ Nakon procesa dokazivanja i donošenja presude biće određen njihov status.

Nema opravdanja za tu priču, bez obzira na okolnosti i relativno mala primanja inspekcije. Niko ne može da opravda sebe da zbog nekog svog ličnog interesa urušava ni sistem ni državu a samim tim ni sebe

To je po meni neobjašnjivo i mnoge stvari smo pooštrili i svako treba da odgovara pred zakonom.

Zaštićenih nema, stručnost i profesionalizam su na prvom mestu. Ima onih koji ne rade po zakonu, ali pokušavamo da stanemo tome na put“, rekao je Đurović.

Podsećamo sredinom novembra 2018. godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su D.V. (1956), rukovodioca u inspekciji rada u Zaječaru, i D. P. (1954) i V.V. (1972), zaposlene u inspekciji.

Uhapšeni D. V., D. P. i V. V. su osumnjičeni da su u dužem vremenskom periodu primili mito u vidu novca u ukupnom iznosu od 28.000 din. i 500 evra, ali i u vidu poklona i usluga, poput ogrevnog drveta, betonskih kanala, besplatnih lekarskih pregleda u privatnim ordinacijama kako ne bi izvršavali službene radnje koje su morali da izvrše.

Neizvršavanje službenih radnji ogledalo se u nepodnošenju prekršajnih prijava, nevršenju inspekcijskog nadzora ili prethodnim najavljivanjem kontrola odgovornim licima.

Dodaj komentar