Društvo Izdvajamo

U toku je konkurs za vatrogasce: Na području Zaječara mesta za 3 polaznika

FOTO: Timok press
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova širom Srbije. Konkurs je otvoren od 25. marta 2019. do 9. aprila 2019. godine. Među gradovima u kojima je raspisan konkurs su i Zaječar, Bor, Knjaževac, Kladovo, Majdanpek i Sokobanja.

Za područje Vatrogasno – spasilačke čete u Zaječaru biće upisano 3 polaznika, a pravo učešća na konkurs imaju lica koja su državljani Srbije, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs i nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa.

Kandidati moraju imati završenu srednju školu, uslov je i da nisu osuđivani, kao i da poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije, kao i da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Pravo učešća imaju i lica koja poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nisu položila vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga polože u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasnospasilačkih jedinica.

Polaznicima je u toku osnovne obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Konkurs je otvoren do 9. aprila ove godine.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Opširnije informacije o konkursu možete pronaći ovde.

Dodaj komentar