fbpx
Društvo

U „Mrežu mladih protiv korupcije“ uključeni i predstavnici Dečijeg centra Zaječar

U Velikoj Plani je 13. i 14. novembra održan seminar na temu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ u organizaciji Udruženja građana „Svet reči“ iz ovog grada, uz podršku Američke ambasade u Beogradu. Učešće u seminaru izeli su i predstavnici Dečijeg centra iz Zaječara.

Dvodnevni trening u Velikoj Plani okupio je mlade i njihove nastavnike iz Sombora, Beograda, Jagodine, Majdanpeka, Bora, Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana i Vlasotinca.

Predsednica Dečijeg centra Selena Ristić Vitomirović kaže da su predstavnici pomenutog centra iz Zaječara pristipili mreži zahvaljujući prethodnom iskustvu stečenom kroz dva projekta o korupciji i antikoruptivnim politikama.

„Reč je o programima podržanim u okviru programa Action See i Erazmus +. U narednom periodu planirane su radionice u srednjim školama i 4 ulične akcije.

Prva akcija biće realizovana 9. decembra u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije“, najavila je Ristić Vitomirović.

Seminar je okupio 30 učenika i profesora iz 10 gradova Srbije koji će narednih šest meseci u svojim opštinama i gradovima nastaviti aktivnosti.

Utisci će biti sumirani u aprilu na simpozijumu u Vrnjačkoj Banji, koji će okupiti predstvnike svih srpskih gradova i opština uključenih u projekat „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“.

Dodaj komentar