fbpx

U „Mrežu mladih protiv korupcije“ uključeni i predstavnici Dečijeg centra Zaječar

Preporuka:

Dnevni horoskop za PETAK- 17. januar 2020. godine

Ovoga petka Mesec ulazi u znak Škorpiona i šalje poziv za oslobađanje svega što nas tišti već duže vreme,...

Još nije vreme za prihranu ozimih useva

Ratari su pomalo zabrinuti za trenutno stanje useva. Mnogi proizvođači su navikli da prihranjivanje započnu još tokom januara, ne...

Smanjenje cenzusa: Zamazivanje očiju umesto suštinske promene izbornog sistema

Svedoci smo bure u javnosti koju je izazvala informacija da će izborni cenzus biti snižen sa 5% na 3%....
- Reklama -

U Velikoj Plani je 13. i 14. novembra održan seminar na temu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ u organizaciji Udruženja građana „Svet reči“ iz ovog grada, uz podršku Američke ambasade u Beogradu. Učešće u seminaru izeli su i predstavnici Dečijeg centra iz Zaječara.

Dvodnevni trening u Velikoj Plani okupio je mlade i njihove nastavnike iz Sombora, Beograda, Jagodine, Majdanpeka, Bora, Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana i Vlasotinca.

Predsednica Dečijeg centra Selena Ristić Vitomirović kaže da su predstavnici pomenutog centra iz Zaječara pristipili mreži zahvaljujući prethodnom iskustvu stečenom kroz dva projekta o korupciji i antikoruptivnim politikama.

„Reč je o programima podržanim u okviru programa Action See i Erazmus +. U narednom periodu planirane su radionice u srednjim školama i 4 ulične akcije.

Prva akcija biće realizovana 9. decembra u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije“, najavila je Ristić Vitomirović.

Seminar je okupio 30 učenika i profesora iz 10 gradova Srbije koji će narednih šest meseci u svojim opštinama i gradovima nastaviti aktivnosti.

Utisci će biti sumirani u aprilu na simpozijumu u Vrnjačkoj Banji, koji će okupiti predstvnike svih srpskih gradova i opština uključenih u projekat „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...

Danas je Bogojavljenje

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva 19. januara proslavljaju Bogojavljenje, jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika. Praznovanje Bogojavljenja podseća hrišćane da misija Sina Božjeg...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: