Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

U OŠ „Hajduk Veljko“ otvorena učionica na otvorenom (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Danas je u dvorištu OŠ  „Hajduk Veljko“, svečano  otvorena  učionica na otvorenom koja nosi ime „Otvorena  učionica“.

To je prostor u dvorištu OŠ „Hajduk Veljko“, gde će mladi moći da sprovode različite aktivnosti.

Direktor OŠ “Hajduk Veljko” Slobodan Miletić opisao je značaj ove učionice na otvorenom.

miletic

“Na inicijativu grupe mladih, bivših i sadašnjih učenika naše škole, koji su potpomognuti našim nastavnicima, konkretno nastavnicom Engleskog jezika i izviđačkim „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara, urađena je ova otvorena učionica“, istakao je Miletić i dodao:

„Možda nije vreme za otvaranje letnjih učionica, ali zaista biće to jedan lep kutak, ambijent, za izvođenje nastave u letnjem periodu kada vreme to dozvoli“.

Dunja Marušić, koordinatorka projekta takođe je istakla značaj ovog projekta.

dunja-marusic„Projekat koji su radili Veljkovi Hajduci, odnosno neformalna grupa mladih koja je nekad bila u ovoj školi, to su sve bivši učenici ove škole, želela je da nešto vrati ovoj školi, prijavili su se na konkurs „Mladi su zakon“, i bili su jedan od 15 projekata koji su odobreni i finansirani“, istakla je Dunja Marušić, koordinatorka projekta.

Omladinski volonterski projekat „Otvorena učionica“ sprovodi neformalna omladinska grupa „Veljkovi hajduci“ u okviru nacionalnog programa Mladi su zakon, uz podršku resurs centra za Zaječarski i Borski okrug – Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar