fbpx
Društvo

U Boru uvedena vanredna situacija

Na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, iz razloga nepovoljne epidemiološke situacije zarazne bolesti kovid-19, na teritoriji grada Bora proglašena je vanredna situacija.

Odluka je doneta na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora, a koji je uslovljen povećanjem broja zaraženih na teritoriji grada.

Kako je rečeno tokom današnje sednice gradskog Štaba za vanredne situacije, razlog za uvođenje vanredne situacije jeste pooštravanje mera u cilju zaštite zdravlja građana.

„Naš cilj je da kroz ovakvu odluku zaštitimo svakog našeg sugrađanina od potencijalnog širenja virusa. Mere koje su danas predložene na sednici Štaba ne izlaze iz okvira propisanih mera Kriznog štaba Vlade RS i odnose se, pre svega, na bolju komunikaciju sa našim sugrađanima i na njihovo prijavljivanje nepoštovanja mera.“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, od poslednjih informacija četiri osobe su se oporavile, a zabeležen je jedan novi slučaj virusa, što znači da je na današnji dan na području grada Bora ukupno 36 osoba pozitivno na virus.

izvor: bor.rs

Dodaj komentar