fbpx
Društvo Kultura

Tribina „Ukradena bezbednost“ po prvi put u Zaječaru

Na inicijativu zaječarskog Centra za socijalni rad, a u saradnji sa Fondacijom “Tijana Jurić” iz Subotice u petak, 29. Marta u Zaječaru će biti organizovana tribina pod nazivom “Ukradena bezbednost”.

Tribina „Ukradena bezbednost“ koju je Fondacija „Tijana Jurić“ krajem prošle godine uvrstila u listu svojih edukacija, za kratko vreme postala je veoma tražena zbog tematike o kojoj se u Srbiji retko govori.

Trgovina ljudima, trgovina organima, seksualna i radna eksploatacija, pojmovi su o kojima sve češće slušamo, ali sa određenom rezervom u svesti prihvatamo da se to dešava „tamo, negde i nekome“.

Predavači tribine, Igor Jurić i Vlada Arsić, vrlo realistično, na momente surovo i oštro, govore o lošim pojavama u društvu.

Tribina „Ukradena bezbednost“ namenjena je stručnim saradnicima sa kojima Centar za socijalni rad „ Zaječar“ u Zaječaru sarađuje , potpisnicima Sporazuma o saradnji na zaštiti dece od zanemarivanja i zlostavljanja na teritoriji Grada Zaječara ( graske i seoske osnovne škole, srednje škole , specijalna i muzička škola , policija, psihijatrija,školski dispanzer , tužilaštvo , crveni krst ).

Zbog mesta održavanja broj prisustnih je organičen na 80 mesta.

Tribina će u Zaječaru biti održana u velikoj sali Upravnog okruga sa početkom u 12 sati.

Dodaj komentar