fbpx
Društvo

Tribina u Zaječaru: „Čuvanje i optimizacija projektne dokumentacije u elektronskom obliku“

foto: radiomagnum.rs

U organizaciji Društva inženjera i tehničara Grada Zaječara u četvrtak, 3. marta biće održana tribina pod nazivom „Čuvanje i optimizacija projektne dokumentacije u elektronskom obliku-praktični primer“.

Osnova za okupljanje i diskusiju je potreba za elektronskim čuvanjem dokumentacije u skladu sa uputstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture iz februara 2016. „Uputstvo – formati elektronskih dokumenata tehničke dokumentacije i njihovo dostavljanje u CEOP (Centralnu Evidenciju Objedinjene Procedure) “.
Preporučeni formati za čuvanje tehničke dokumentacije u elektronskom obliku su PDF i DWF tj. DWFx formati, a na tribini je, prema rečima organizatora, predvidjeno upoznavanje sa ovim formatima (objašnjenje formata, softver, način čuvanja, publikovanje ili štampanje -mogućnosti postojećih programa i dogradnje, objedinjavanje dokumentacije, programska rešenja i potpisivanje dokumentacije).

Na tribini će, kako su predvideli organizatori, biti reči i o dodatnim rešenjima za unapređenje rada, o unošenju skeniranih pečata i potpisa i drugim dilemama u ovoj oblasti.

Tribina će se održati u sali Regionalne privredne komore u Zaječaru, a početak je zakazan za 18 sati.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar