fbpx
Društvo

Tribina o Kraljevici u Omladinskom centru u Zaječaru

FOTO: Omladinski centar Zaječar

U sredu 2. septembra, u bašti Omladinskog centra u Zaječaru, sa početkom u 18 časova biće održana tribina o stanju Kraljevice, kao i mehanizmima njene zaštite, održavanja i upravljanja.

Zaječarska inicijativa ovom prilikom poziva sve one koji Kraljevicu vole da u sredu dođu u Omladinski centar ili da se kroz direktan prenos uključe u debatu i eventualno postave pitanja gostima tribine.

Gosti tribine su:

  • dr Miodrag Velojić, geograf;
  • mr Nebojša Simeonović, nekadašnji predsednik opštine Zaječar (1993-1996);
  • Nikola Stanojević, inženjer ekologije.

Oni će pokušati da, između ostalog, daju odgovore na neka od sledećih pitanja: Kako zaštititi prirodne, istorijske i kulturne vrednosti, kao i biodiverzitet Kraljevice? Koliko se poštuju i kako sprovode aktuelne mere zaštite i urbanistički planovi ovog prostora? Kakva je lokalna a kakva republička politika zaštite životne sredine? Da li su planske i upravljačke mere u skladu sa onima u zemljama savremenog sveta? Kakav je odnos između upravljača i lokalne zajednice? Da li je moguće nivo zaštite Kraljevice podići na viši nivo, i da li Kraljevica ispunjava uslove za to?

Moderatorka tribine je dugogodišnja novinarka Danijela Nedeljković.

Za sve koji ne budu mogli da lično prisustvuju tribini, biće organizovan direktan prenos na fejsbuk stranici Omladinskog centra (www.facebook.com/omladinski.centar).

Akcija „Kraljevica za sve nas“ Zaječarske inicijative, u okviru koje se tribina organizuje, finansira se sredstvima USAID-a, a realizuje se u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo: saradnjom do demokratskog razvoja Srbije“, koji se sprovodi u saradnji sa BOŠ-om, BFPE-om i BIRN-om.

2 komentara

Dodaj komentar