fbpx
Društvo

Sva mehanizacija na terenu: NAJTEŽA SITUACIJA U SELIMA (VIDEO)

Na području Timočke krajine, usled snega koji neprestano pada, saobraćaj se odvija otežano.

O trenutnom stanju saobraćajnica na teritoriji grada Zaječara danas je govorio Dragan Avramović, nadzorni organ zimskog održavanja puteva.

Kako kaže, još sinoć uveče posipana je so na ulicama prvog prioriteta.

“So koju smo posipali na putevima prvog prioriteta odvojila je sneg od asfalta i kada bude došlo do topljenja snega, on će se topiti jer je so uz asfalt. Po planu zimske službe po kojem se izvođač pridržava i po kojem nadzorni organ daje naloge, u gradu se najpre čiste ulice prvog prioriteta i one su očišćene. Na teritoriji grada sada su tri vozila koja nastavljaju dalje čišćenje i mislim da će najkasnije do ponoći biti raščišćene sve ulice”, rekao je Avramović.

Kako kaže, sva mehanizacija je angažovana.

“Po iskustvu od prethodnih godina, obično je potrebno devet vozila, a preko toga još tri grejdera. Sva ta vozila rade, tri do četiri na teritoriji grada, a ostala mehanizacija je prema selima”, objašnjava Avramović i dodaje da je trenutno najteža situacija na Tupižnici.

“Tamo jako veje. Tu smo pravcem Šljivara, Lenovca i Lasova vezani za državni put i taj put nije očišćčen. U tom delu su sela Leskovac i Gornja Bela Reka i tamo još nismo stigli, a nije se stiglo ni do Tabokovca. U tom severnom delu deluje se sa punkta u Velikoj Jasikovi, gde imamo dva vrlo kvalitetna vozila. Tamo je pročišćen Salaš, Jelašnica, Koprivnica, Čokonjar, Gradskovo i Veliki Jasenovac”, kaže Dragan Avramović, nadzorni organ zimskog održavanja puteva.

Dodaj komentar