fbpx
Društvo

Sunčano i toplo, uveče prolazno naoblačenje

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će biti pretežno sunčano, sparno i veoma toplo. Krajem dana u severnim, a tokom noći u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima predviđa se prolazno naoblačenje.

Ponegde će uveče u Srbiji biti sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom i pojačanim vetrom i olujnim udarima. Vetar će slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 16 do 22 stepena, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni.

U Zaječaru sunčano i toplo. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. U večernjim satima i tokom noći predviđa se prolazno naoblačenje, koje će usloviti povremeno kišu.

weather.com

Sledećeg dana ujutru ponegde na jugu i istoku uz promenljivu oblačnost lokalni pljusak, a u toku dana u svim krajevima pretežno sunčano. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 23 stepena, najviša od 27 do 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 27. jun 2019.

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronočnih bolesnika. Oprez savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, a zaštita od UV zračenja svima. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski i bolovi u mišićima.

Dodaj komentar