Društvo

Sunčano i toplo u Zaječaru, oko 28°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti sunčano i toplo vreme, ponegde slaba kiša na istoku.

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Popodne, uz više promenljive oblačnosti, ponegde na istoku i jugoistoku retka pojava kratkotrajnih slabih pljuskova i grmljavine. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 9°C do 15°C, najviša od 24°C do 29°C.

U Zaječaru sunčano i toplo. Duvaće severozapadni vetar, umerenog inteziteta. Najniža temperatura 14°C, a najviša dnevna temperatura oko 28°C. 

U narednom periodu uglavnom toplo i sunčano. Posle podne, uz više promenljive oblačnosti, ponegde kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

Biometeorološka prognoza za sredu 16. jun 2021.

Povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

AMSS: Dobra prohodnost puteva

Prohodnost puteva u Srbiji jutros je dobra, a saobraćaj je umerenog intenziteta van gradova i naseljenih mesta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pošto meteorolozi najavljuju dolazak toplog talasa narednih dana, vozači treba da prekontrolišu svoje automobile i provere nivo rashladne tečnosti u motoru.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5:15, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza. Na teretnim terminalima, izlazu iz zemlje, na graničnom prelazima Horgoš, Batrovci i Šid čeka se 180 minta, na Kelebiji 120 minuta, a na Gradini 60 minuta.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

U istočnoj Srbiji radovi se odvijaju na putevima: Negotin – Zaječar, Zaječar – Кnjaževac, na deonici Golo Brdo – HE Đerdap I, kao i na putu Zaječar – Paraćin u zoni tunela „Grza“.

Dodaj komentar