Servisne informacije

Sunčano i ekstremno toplo- RHMZ izdao upozorenje na visoke temperature

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Toplo, na jugu i jugoistoku Srbije i veoma toplo. U većem delu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, samo pre podne u južnoj i jugoistočnoj Srbiji pretežno sunčano. Lokalna pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se od sredine dana. Vetar ujutru slab, tokom dana umeren, povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24 °C, a najviša u većini mesta od 32 do 35 °C, na jugu i jugoistoku od 35 do 40 °C, saopštava RHMZ RS.

Izdato je upozorenje na visoke temperature, danas i sutra na jugu i istoku Srbije, a u utorak u celoj zemlji veoma toplo, od 35 do 38 °S, lokalno i 40 °S.

Sredinom sedmice kratkotrajni pad temperature, a od petka ponovo veoma toplo.

U Zaječaru danas vedro i sunčano uz umeren vetar, zapadnog pravca. Jutanja temperatura 21, maksimalna dnevna oko 40 stepeni. U ponedeljak pretežno sunčano i veoma toplo, najviša temperatura od 33 do 37 stepeni. Ekstremno toplo i u utorak sa najvišom dnevnom od 35 do 40 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti.Učesnicima u saobraćaju se preporučuje koncentracija, saopštio je RHMZ RS.

Dodaj komentar