U znak protesta zbog kontinuiranog ignorisanja opravdanih zahteva opozicije, štetnih i pogrešnih odluka koje direktno utiču na materijalni položaj stanovništva i predloženih izmena u metodologiji obračuna poreza, odbornici Demokratske stranke Sokobanje napustili su današnju sednicu Skupštine opštine, ne želeći da daju legitimitet odlukama iskreiranim u nedemokratskoj atmosferi.

Prema rečima Sokobanjskih demokrata od 2017. godine, kada je u gradskom parlamentu uspostavljena vlast Srpske napredne stranke, porez na imovinu je uvećan za 83%, čime se na najdirektniji način ugrožava standard ljudi. Predloženi budžet za 2019. godinu ne sadrži razvojnu i podsticajnu komponentu, a projektovani prihodi se temelje na oporezivanju fizičkih lica, navodi se u saopštenju.

“ Smatrajući to duboko pogrešnim, ujedno bez stvarne mogućnosti zbog zatvorenosti lokalnih medija da građane blagovremeno upoznamo sa novim nametima koji se pripremaju i uticajem povećanja poreza na njihovu svakodnevicu, odbornička grupa Demokratske stranke je uoči usvajanja predloženog Dnevnog reda Skupštine podnela predlog za dopunu koji sadrži i zahtev za stavljanje van snage Odluke o osnovicama za porez na imovinu.

Odbornička većina apriori je odbila raspravu o tome, uz neprimerene digresije i komentare da je rezultat u Lučanima na lokalnim izborima jedini pokazatelj šta i koliko imaju prava i mogu.

Podsećamo i opozicioni odbornici u Skupštini grada Zaječara i Skupštini opštine Medijana (Niš) bojkotovali su minulih dana sednice zbog konstantnog omalovažavanja, šikaniranja i degradiranja opozicije.

Na bojkot lokalnog parlamenta, opredelili su se  i opozicioni odbornici u Užicu, Nišu, Požegi, Knjaževcu, Mionici i  Kragujevcu.

„Napustili smo zasedanje Skupštine opštine Zaječar u znak protesta zbog konstantnog omalovažavanja opozicije.

Nijedan naš predlog za raspravu nije stavljan na dnevni red i institucionalna borba gubi smisao“, izjavio je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru Miloš Stojadinović.

Inače, poslanici opozicije su napustili sednicu na kojoj se raspravljalo o budžetu, a bojkot će, kako je dodao, trajati „do daljnjeg“.

Više o ovoj temi pročitajte OVDE.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here