fbpx
Sport

ŠKOLA FUDBALA OFK 019 POČELA SA RADOM NA KRALJEVICI

foto: radiomagnum.rs

Na fudbalskom terenu na Kraljevici, izmedju Hale sportova i skijališta, u ponedeljak je počela sa radom škola fudbala „OFK 019″, za decu uzrasta od 6 do 12 godina.

„OFK 019″ je škola u kojoj će najmlađi polaznici kroz druženje i igru, učiti svoje prve fudbalske korake i otkrivati tajne fudbalske veštine.

Prvom treningu prisustvovalo je 25 mališana, sa željom da prve fudbalske korake nauče baš u ovoj školi.

U “OFK 019” kažu da je cilj, pre svega, da deca zavole fudbal i sport uopšte i da što više nauče i da se zabave, a zatim na red dolaze dobri rezultati.

“Znamo da je uticaj fizičke aktivnosti na razvoj svakog deteta blagotvoran. Znamo koliko je bavljenje sportom bitno za pravilan rast i razvoj dece i mladih i jačanje organizma, ali i za formiranje i sazrevanje detetove ličnosti. Cilj nam je zato da deca zavole fudbal i sport uopšte i da što više nauče i da se zabave, a zatim na red dolaze dobri rezultati”, ističe trener Milan Lukic i dodaje da treninzi ponekad iziskuju i neka odricanja, ali i da se zadovoljstvo koje dete oseti prilikom asistencije, gola i pobede ne može opisati ni u hiljadu reči.

Za decu iz socijalno ugroženih porodica i porodica sa slabijim platežnim mogućnostima članarina je besplatna, napominju u „OFK 019″.

U školi fudbala „OFK 019″ planiraju organizaciju nekoliko turnira u okviru kojih će deca iz našeg grada imati priliku da igraju utakmice sa decom iz drugih klubova našeg, ali i susednih regiona, takodje planirano je odigravanje prijateljskih utakmica svakog drugog vikenda, najavljuju i brojne druge aktivnosti i pozivaju decu od 6 do 12 godina na druženje i dobar fudbal.

Dodaj komentar