Društvo

SKANDAL! Gradonačelnik Ognjenović zabranio glumcu nastup na humanitarnom koncertu!

“Imao sam pozive od strane gradonačelnika Velimira Ognjenovića i Aleksandra Milivojevića, člana gradskog veća koji su mi preneli da je Vujadinu Miloševiću ulazak u pozorište zabranjen i da on ne može da nastupa. Obavestio sam pomenutu gospodu da ću njihov stav preneti Vujadinu i želim da napomenem da me ne interesuju političke igre, ja se bavim muzikom a koncert je humanitarnog tipa” – rekao je za naš portal Jovica Đokić, organizator humanitarnog koncerta.

U exkluzivnom intervjuu za portal Zaječar Online, frontmen “Boema” Jovica Đokić potvrdio nam je da će program morati da bude izmenjen.

Kontaktirali smo i glumca Vujadina Miloševića, koji nam je rekao da je upoznat da mu je zabranjeno učešće na humanitarnom koncertu i ulazak u pozorište.

“Ja ću sutra doći na pomenuti koncert kao gost zato što godinama učestvujem u humanitarnom radu” – istakao je Vujadin Milošević.

Poslednje tri godine gost “Boema i prijatelja” bio je i nedavno otpušteni glumac Vujadin Milošević. Vujadin je imao svoj nastup, recitovao je u toku humanitarnog koncerta. Tako je bilo planirano i ovog puta za sutrašnji koncert, međutim u zadnjem trenutku umešale su se gradske vlasti.

Najava humanitarnog koncerta na sajtu Radio Magnuma (klik na sliku za uvećanje):

foto: printscreen / radiomagnum.rs

foto: printscreen / radiomagnum.rs

 

Najava na zvaničnoj facebok stranici “Boema” (klik na sliku za uvećanje):

foto: facebook / printscreen

foto: facebook / printscreen

Danas (četvrtak, 2. april) je većina zaječarskih medija objavila da će u petak 3. aprila, u Pozorištu Timočkе krajinе “Zoran Radmilović”  biti održan 9. humanitarni koncеrt “Boеmi i prijatеlji”.

Planirano je da sav prihod od prodatih ulaznica bude doniran Službi ginеkologijе Zdravstvеnog cеntra u Zajеčaru za kupovinu histеroskopa.

Portal Zaječar Online ovu vest nije objavio jer smo imali informacije da ima problema oko organizacije, tačnije oko učesnika na koncertu.

Upozoravamo da je sloboda kretanja ustavom zagarantovana! Posebno se obraćamo upravniku Pozorišta Vladanu Ceroviću, gradonačelniku Ognjenoviću i većniku Milivojeviću (zvanom Aca Pjer) i podsećamo ih da je Pozorište javna ustanova i da oni, niti bilo ko drugi, nemaju prava da bilo kome zabrane ulazak.

Apelujemo na razum i poštovanje osnovnih ljudskih prava!

Video snimak Vujadinovog nastupa na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu “Boemi i prijatelji”:

6 komentara

    • Ispravljeno, hvala na ukazanoj grešci. Bilo je bitno da se vest brzo pusti jer je skoro ponoć pa je došlo do gramatičke greške!

  • Nepismeni dripci se mešaju u javni život grada Zaječara. Raširili su se u sve pore ovog grada i smrde. Malo im je što su opljačkali grad nego nam još i govore šta možemo a šta ne.

  • Sada, čini mi se, živimo u najgorim uslovima u svom sopstvenom gradu. Vlasti su se dokopali prosti, nedovoljno školovani ljudi, bez kulture i bez časti i rade šta hoće…. Jer nema ko da ih zaustavi

Dodaj komentar