Izdvajamo Kultura

„S.A.R.S.“ i „Void Inn“ svojim koncertima zatvorili prvo festivalsko veče na 53. Gitarijadi

FOTO: zajecaronline.com

Prvo festivalsko veče najdugovečnije rok manifestacije na ovim prostorima, svojim koncertima zatvorili su „S.A.R.S.“ i „Void Inn“.

Nakon nastupa demo bendova u prvoj polufinalnoj večeri, prisutni su bili oduševljeni hitovima benda „Sveže amputirana ruka Satrijanija – S.A.R.S.“.

FOTO: zajecaronline.com

Pesme „Lutka“, „Buđav lebac“, „Ratujemo ti i ja“, „Živim na Balkanu“ i mnoge druge, publika je sa „S.A.R.S.“-om pevala u glas. Prisutni na zaječarskoj Gitarijadi imali su tu čast da premijerno čuju pesmu „Veruj mi“, koja je objavljena par sati pre nastupa u Zaječaru. Ovom pesmom, grupa „S.A.R.S.“ najavljuje novi album koji će izaći uskoro.

FOTO: zajecaronline.com

„Prvi put smo na Gitarijadi i publika je odlično prihvatila naše pesme. Nama je bilo fenomenalno na bini. Prisutni na 53. Gitarijadi imali su priliku da prvi put čuju našu najnoviju pesmu, kojom najavljujemo sledeći album.

Što se tiče Gitarijade, ovo je festival u koji treba ulagati, jer trajati više od pola veka je impozantno. Retko koji festival na ovim prostorima može da se pohvali tako dugom tradicijom“, istakao je Žarko Kovačević, vokal grupe „S.A.R.S.“.

Žarko Kovačević, vokal grupe „S.A.R.S.“; FOTO: zajecaronline.com

Alternativni muzički sastav S.A.R.S. dobitnik je  MTV „Best Adria Act“ nagrade 2016. godine.

Bend je osnovan marta 2006. godine u Beogradu, a osnovali su ga Aleksandar Luković Lukac i Dragan Кovačević Žabac. Prvu postavu benda činili su: Žarko Кovačević Žare (vokal), Dragan Кovačević Žabac (vokal), Vladimir Popović Hobbo (vokal), Aleksandar Luković Lukac (gitara), Miloš Кovačević Кriva (bas gitara), Branislav Lučić Beban (udaraljke), Goran Mladenović Japanac (bubnjevi) i Ivana Blažević Violina (violina).

Njihova muzika je svojevrsna kombinacija pop, rok, rege, hip-hop i bluz, muzike sa elementima tradicionalnog srpskog folka.

Svi članovi benda potiču iz različitih muzičkih miljea i interesovanja. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda. Nakon nekoliko manjih svirki po beogradskim klubovima i nastupa u niškom К.S.T.-u (Кlubu studenata tehnike) u sklopu Mirovnog karavana, bend je doživeo krizu.

U tom periodu, prijatelj benda upoznat sa njihovim radom, skida pesmu sa njihovog zvaničnog myspace profila i pravi video za pesmu „Buđav lebac“. Pesma „Buđav Lebac“ ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije.

U junu 2009. godine došlo je do velikih promena u sastavu benda. Hobbo, Кriva, Beban i Bakal nisu više članovi „S.A.R.S.“-a. Bendu su pristupili novi članovi: Nenad Đorđević – Đole (bas gitara), Tihomir Hinić – Tihi (bubnjevi), Petar Milanović – Pera (trombon, saksofon) i Sanja Lalić (prateći vokal).

„Void Inn“ oduševio publiku na 53. Gitarijadi u Zaječaru

Nakon fenomenalnog „S.A.R.S.“-a, ljubitelji roka uživali su u nastupu grupe „Void Inn“.

Bend „Void Inn“ su 2010. oformili Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara) koji su u to vreme završavali studije u prestižnoj školi Musicians Institute u Holivudu.

Muzika grupe „Void Inn“ je mešavina hard roka i metala. Bend možete prepoznati po žestokim rifovima, neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim deonicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona tonova i širokog spektra boja.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

K.M.

1 komentar

  • sramota je BOŠKO NIČIĆU na ovakvu posetu..ali to je tvoje maslo i delo..bez reklame bez panoa..to je tvoje delo..SRAMOTA JE BOŠKO NIČIĆU da u ogradjenom delu „TORU“ nema mobilnih WC-a pa mozeš videti,BOŠKO NIČIĆU; kako se posetioci razvijaju u STRELCE ! !! sramota je,BOŠKO NIČIĆU, kko se vrši prodaja piva..bez računa bez ičega…SRAMOTA je BOŠKOM NIČIĆU da sva ona deca prodaju pivo bez SANITARNOG PREGLEDA ! ! ! SRAMOTA JE…NA ZALOST NE SAMO TVOJA NEGO U GRADA…

Dodaj komentar