Društvo

Rotari klub Zaječar donirao instrumente Muzičkoj školi

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja Rotari kluba u Zaječaru, ovaj lep jubilej zaokružen je donacijom instrumenata Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, ukupne vrednosti oko 80 hiljada dinara.

Instrumente je u ime Rotari kluba svečano uručio predsednik ove organizacije za 2022/2023. godinu, Danilo Guberinić.

„Ove godine smo obeležili jedan lep jubilej, 15 godina uspešnog rada u lokalnoj zajednici. Naše akcije uglavnom su usmerene ka omladini, a i tamo gde nam se obrate za pomoć, gde lokalna samouprava iz objektivnih razloga ne može da stigne. Ove godine akcenat smo stavili na omladinu iz Muzičke škole, sa kojom imamo odličnu saradnju. Uz njihovu pomoć i pomoć hora Lavirint snimili smo i himnu Rotari kluba. Donacija je jedan znak pažnje i pomoći ovoj školi i talentovanoj deci koja je pohađaju. Radi se o instrumentima i nekoj pratećoj opremi u ukupnoj vrednosi od 80 hiljada dinara“, istakao je Guberinić.

V.d. direktora Muzičke škole, Milan Mitić, zahvalio se na ovoj lepoj donaciji i rekao da instrumenata nikada nije dovoljno.

„Donacija nam puno znači i ovo je samo početak jedne malo veće saradnje, gde ćemo u budućnosti zajedno učestvovati u nekim projektima. Što se same donacije tiče, radi se o jednoj kvalitetnoj školskoj violini, španskoj koncertnoj gitari koja će osim đacima biti korisna i profesorima, četiri pulta za scenu i nešto sitnog materijala koji nam uvek fali. U narednom periodu preko Rotari kluba ćemo pokušati da se povežemo i sa nekim zapadnim zemljama i pokušamo tako da obezbedimo još neku donaciju, kako bismo eventualno dobili nešto što nismo u mogućnosti sami da kupimo“, objasnio je Mitić.

Dodaj komentar