fbpx
Društvo Izdvajamo

Reciklirane plastične čaše i limenke preostale se Gitarijade

Posetioci 53. Zaječarske Gitarijade su od 27. do 29. juna odgovorno uživali u rok muzici, u najzelenijem zaječarskom parku Kraljevica i na reciklažu poslali čak 300 kilograma plastičnih polipropilenskih čaša i aluminijumskih limenki, navodi se na sajtu reciklaza.biz.

Tokoma trajanja 53. Gitarijade u Zaječaru na koncertnom prostoru i u kampu festivala bile su postavljene vidno obeležene kante i kontejneri za reciklažni otpad. Sve što su od ljubitelja piva i posetioca Gitarijade očekivalo je da na označenim mestima recikliraju plastične čaše i limenke Zaječarskog piva.

“ Tokom festivala, radnici zaječarskog Javno-komunalno stambenog preduzeća su svakodnevno sakupljali i razvrstavali limenke, PET boce i plastične polipropilenske transparentne čaše, koji su odlazile na dalju reciklažu, dobijajući svoju novi namenu.

Tako je Kraljevica ostajala čista i zelena za sve Zaječarce i njihove goste“, kažu u kompaniji Heineken.

Organizatori akcije bili su kompanija Heineken Srbija u saradnji sa Ekostar Pak, Gradom Zaječarom i JKSP Zaječar.

Cilj ove društveno odgovorne akcije pod nazivom „Za zelenu Srbiju“ je bio da se podigne svest posetilaca najstarije rok manifestacije u Evropi, ali i samih potrošača o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine.

1 komentar

Dodaj komentar