Društvo

Radovi na izgradnji Omladinskog kampa na Kraljevici kasne godinu dana

Foto: DJB Zaječar

Radovi na izgradnji bungalov naselje ili kompleks Omladinskog kampa na Kraljevici  započeti su avgusta 2017. a završetak radova planiran je za 11. avgust 2018. godine. Godinu dana kasnije, kraj radova nije ni blizu! I dok gradonačelnik Ničić tvrdi radovi kasne, jer je projektna dokumentacija urađena katastrofalno, predstavnici Gradskog odbora „Dosta je bilo“ u Zaječaru tvrde da je pomenuti projekat osmišljen samo kako bi vlast izvukla novac iz gradske kase.

Za izgradnju kampa na Kraljevici do sada je izdvojeno više od 30 miliona dinara, tvrde iz DJB Zaječar,  kako bi se namirile obaveze grada prema izvođaču radova –firmi „Manco DOO“ iz Beograda.

Foto: DJB Zaječar

Oktobra 2018. godine portal „Zaječar online“ pisao je o kašnjenju izvođenja radova na izgradnji Omladinskog kampa na Kraljevici. Međutim, predstavnici GrO DJB Zaječar o ovom projektu pisali su još januara 2018. kada sutvrdili da je on namenski osmišljen kako bi vlast izvukla novac iz gradske kase. To se, kako kažu, i potvrdilo činjenicom da ovo ruglo u park šumi Kraljevica i danas nakon godinu dana od isteka roka za završetak radova, stoji nezavršeno.

„Kako je ovaj projekat bio predviđen kao projekat prekogranične saradnje koji je trebao da bude finansiran iz odgovarajućih fondova EU, pitamo da li je razlog za otkazivanje učešća inostranih partnera leži u činjenici da je grad za izvođača radova angažovao firmu kojoj je prikriveni vlasnik u trenutku učešća na tenderu bio Momčilo Mandić, otac Vladimira Mandića koji je za EU kao i za Ameriku persona non grata.

Da li građani Zaječara po ko zna koji put plaćaju opsednutost Boška Ničića rukometom, rukometašicama a sada vidimo i rukometašima?“, pitaju iz Gradskog odbora „Dosta je bilo“.

Foto: DJB Zaječar

Oni tvrde da je 30 miliona dinara koji su poklonjeni firmi „Manco“ iz Beograda, vlast morala da iskoristi za ekonomsko i socijalno osnaživanje građana, a ne da njima finansira porodična naprednjačka preduzeća.

„Zato je jedna od najvećih laži ove vlasti da para u budžetu nema i da smo siromašni. Para ima, ali ne za građane,ima ih , kao što vidimo, za Aleksandra Vučića, njegovog brata i za armiju poltrona i partijskih parazita koju su nam natovarili na leđa“, kažu u DJB Zaječar.

Oni poručuju da neće dozvoliti da Kraljevicu uništavaju besmislenim projektima za ispumpavanje para, jer je ona srce i duša Zaječara.

Boško Ničić: Nisam zadovoljan realizacijom radova na Omladinskom kampu! Projekat je urađen katastrofalno!

Još oktobra 2018. godine  gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na pitanje „Zašto radovi kasne i kada će kamp biti završen?“, odgovorioje da radovi kjasne zbog katastrofalno urađenog projekta, kao i da će radovi biti nastavljeni na inicijativu partnera iz Bugarske.

“ Grad je uradio sve što je bilo potrebno, obavešteni su oni koji su nadležni, obavešteni su partneri u programu iz Bugarske, ali oni su dali odobrenje da se projekat nastavi.

“ Mi bi voleli da se to završi i uložićemo i dodatna sredstva za neke naknadne radove koji nisu bili predviđeni prvobitnim projektom, da bi se kamp završio i stavio u funkciju“, zaključio je gradonačelnik.“, objasnio je Ničić oktobra 2018.

Ničić je tada istakao da je projekat radila zaječarska firma, i da samim projektom nije predviđena obloga ispod crepa što je u današnje vreme standard u građevinarstvu.

Projektom su predviđeni i toaleti i kuhinja ali nije predviđena kanalizaciona mreža za odvod tog otpada, tvrdio je Ničić.

Zanimljivo je podsetiti se i na izjave gradskog većnika Vujadina Miloševića datu RTS-u u septembru 2017. godine gde on predstavljajući projekat, napominje da će kamp imati mokri čvor sa definisanim komunalnim i svim ostalim propratnim stvarima koje su bitne za jedan kamp.

Da podsetimo, ugovor za ovaj projekat potpisao je prethodni gradonačelnik Velimir Ognjenović, dok je sam početak radova svečano otvorio Ničić.

Pročitajte još i…

FOTO DANA: Omladinski kamp na Kraljevici trebalo je biti završen do 11.8.2018. godine! A evo dokle se stiglo sa radovima…

(NI) PO BABI (NI) PO STRIČEVIMA: KO GRADI ZAJEČARSKE BUNGALOVE?

1 komentar

  • da li je ovde uopšte potreban komentar?ludorija boška ničiča.bezvlašće u gradu!propast..

Dodaj komentar